Orecchiette z kremowym sosem Broccolini & Rapini

Orecchiette z kremowym sosem Broccolini & Rapini
Orecchiette z kremowym sosem Broccolini & Rapini może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 581 kalorii, 16G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz bułkę tartą, sól morską, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Orecchiette Broccolini, Pieczone Broccolini z kremowym sosem musztardowym, oraz Orecchiette Z Kremowym Sosem Różowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić wodę na głębokość około ½ W do wrzenia na patelni parowej umieszczonej na średnim ogniu. Ułóż broccolini na stojaku do gotowania na parze, umieść stojak na patelni, przykryj i paruj broccolini przez 4 do 5 minut lub do jasnozielonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
BroccoliniBroccolini
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Przełożyć różyczki do miski i odstawić.Sprawdź wodę na patelni i dodaj więcej w razie potrzeby, aż będzie ½ głębokości. Doprowadzić do wrzenia, umieścić rapini na stojaku na parowiec, przykryć i pary przez 4 do 5 minut, lub aż liście i różyczki są zwiędłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł RabeBrokuł Rabe
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Przełożyć do miski z brokułami.Rozgrzać ¼ szklanki oliwy z oliwek i czosnku w dużej patelni sauté na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 1 do 2 minut, lub aż czosnek jest pachnące, ale nie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodać broccolini i rapini i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 12 do 15 protokół, lub aż warzywa i czosnek są bardzo miękkie. Wymieszać sól i pieprz cayenne i podnieść ogień do średniej-wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
BroccoliniBroccolini
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Brokuł RabeBrokuł Rabe
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Wlać wino i gotować, często mieszając, przez około 2 minuty, lub aż część wina odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Wyjmij z ognia i pozostaw warzywa do ostygnięcia przez około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
7
Przełożyć warzywa i płyn do gotowania do blendera lub robota kuchennego, dodać pozostałą ¼ szklanki oleju i puree, aż będzie gładka. Stopniowo dodawaj bulion, około ¼ szklanki na raz i przetwarzaj, aż puree będzie konsystencją gęstego sosu. Powinieneś mieć około 3 szklanki sosu.Powrót sos do patelni sauté i umieścić na małym ogniu. Wymieszać śmietanę i podgrzewać do rozgrzania. Podczas gotowania sosu, przynieś duży garnek wody do toczenia wrzenia i soli obficie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Dodać orecchiette i wymieszać, aby oddzielić, gotować zgodnie z instrukcjami producenta, aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrecchietteOrecchiette
9
Odcedzić makaron w durszlaku ustawionym w zlewie, rezerwując około 1 szklanki wody do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
10
Przenieść makaron do rozgrzanej miski i łyżką około dwóch trzecich sosu nad nim. Wrzucić delikatnie połączyć makaron i sos dokładnie, dodając plusk lub dwa wody do gotowania, jeśli to konieczne, aby poluzować SOS. Łyżka pozostałego sosu na wierzchu i posypać serem i bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn