Ogórki z Wasabi i octem ryżowym
Ogórki z Wasabi i octem ryżowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 6 i kosztuje 23 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 18 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz proszek wasabi, ocet ryżowy, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Schłodzone jedwabne tofu z Wasabi, limonką i ogórkami, Ostra wołowina i ogórki z czarnym octem, oraz Krewetki Wasabi z awokado na krakersie ryżowym.
Instrukcje
Bardzo cienko pokroić ogórki w poprzek krajalnicą; wrzucić 1 łyżeczkę soli i odcedzić w durszlaku 15 minut. Ogórki opłukać pod zimną wodą, a następnie wycisnąć garści, aby usunąć nadmiar wody; osuszyć.
Wymieszać proszek wasabi i wodę w misce i odstawić 5 minut.
Dodaj ocet, cukier i sos sojowy, ubijając, aż cukier się rozpuści.
Dodaj ogórki i dobrze Wrzuć.
* Ogórki można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.