Ogony homara w szampanie

Ogony homara w szampanie
Ogony homara w szampanie wymagają ok. 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 295 kalorii, 11g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.8 za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Sylwester. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ogony homara, zieloną cebulę, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski spoonacular wynik 30%. Spróbuj Szampan i pomarańcza-ogony homara na parze en Papillote, Pieczone Ogony Homara, oraz Ogony Homara Wędzone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz ogony homara, szampan, zieloną cebulę i sól na patelni; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio niskie, przykryć patelnię, i gotować na wolnym ogniu, aż homar jest gotowane przez, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
SzampanSzampan
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Przełóż homara na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
3
Śmietanę wymieszać w sosie szampańskim na patelni. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż sos zmniejszy się do około 1/3 szklanki, 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzampanSzampan
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Masło ubić w sosie do szampana, 1 łyżkę na raz, aż sos będzie gładki. Przykryj patelnię i usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzampanSzampan
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Usunąć ogony homarów z muszli i pokroić w medaliony. Łyżka sosu do szampana nad medalionami z homara.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzampanSzampan
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Domaine Louis Michel et Fils Chablis z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Domaine Louis Michel et Fils Chablis
Domaine Louis Michel et Fils Chablis
Ten Chablis ujawnia białe nuty owocowe, takie jak brzoskwinia, i ma trwałą strukturę mineralną. W ustach kamienne uczucie, które jest tak typowe dla Chablis, sprawia, że jest to okrągłe i czyste wino.Podawać między 53-57 ° F. To wino powinno być wietrzone lub dekantowane przed degustacją.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia4
Magazyn