Ognisty Dip Marchewkowy
Ognisty Dip marchewkowy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 172 kalorie, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka harissy, mielony imbir, ser feta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ognisty Fettuccine, Ognista Salsa, oraz Ognista Czerwona Salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży rondel osolonej wody do wrzenia.
Dodać marchewki i gotować na umiarkowanie dużym ogniu do miękkości, o 20 protokół.
Przenieść marchewki do robota kuchennego.
Dodać oliwę z oliwek, ocet, czosnek, miód, harissa, kminek i imbir i proces do gładkiego puree. Dip przyprawiamy solą.
Zeskrobać dip na talerzu lub do miski. Ser feta i oliwki rozsypać na wierzchu i służyć.