Ogień pieczony Snapper owinięty w zielone łuski kukurydzy ze zwęgloną salsą jalapeno i Pesto Jalapeno

Ogień pieczony Snapper owinięty w zielone łuski kukurydzy ze zwęgloną salsą jalapeno i Pesto Jalapeno
Ogień pieczony Snapper owinięty w zielone łuski kukurydzy ze zwęgloną kukurydzianą salsą Jalapeno, a Pesto Jalapeno może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,65 zł za porcję, ten przepis okładki 44% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 4. Jedna porcja zawiera 758 kalorii, 43g białka, oraz 49g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bez glutenu, bez nabiału i pescatarian dieta. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Mieszanka limonek, kukurydzy usznej, soku z limonki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na awesome spoonacular score of 81%. Spróbuj Halibut z grilla zawinięty w łuskę kukurydzianą z salsą kukurydzianą, Jalapeño Cheddar Burger + Przypalony Majonez Kukurydziany, oraz Nachos z polędwicy wieprzowej z sosem Mornay, sosem awokado-kukurydzianym, Zwęglonym Jalapeno i kozim serem podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Usuń z kukurydzy bardzo zewnętrzne łuski. Będziesz potrzebował 8 do owijania ryb. Moczyć łuski przez około 30 minut. Oderwij wewnętrzne łuski, Usuń jedwabie i zamknij łuski wokół uszu i mocz przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
RybyRyby
3
Rozgrzej grill do góry. Grillować kukurydzę, aż ziarna będą złotobrązowe i lekko zwęglone, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Usuń ziarna z kukurydzy i umieść w misce. Zapisz kolby dla pesto, przepis poniżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Jalapenos posmarować olejem i doprawić solą i pieprzem. Grill, aż zwęglone na całym, około 6 minut. Chili pokroić w kostkę, w tym skórkę i nasiona, dodać 2 papryki do kukurydzy z cebulą, sokiem z limonki, miodem, 2 łyżki oleju rzepakowego, kolendrą i doprawić solą i pieprzem. Zachowaj resztę jalapeno na pesto
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
KolendraKolendra
PaprykaPapryka
Papryka ChiliPapryka Chili
MiódMiód
CebulaCebula
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
NasionaNasiona
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Usunąć łuski kukurydzy z wody i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
WodaWoda
7
Obustronnie natrzeć oliwą i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SnapperSnapper
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
8
Umieść 2 łuski płasko na powierzchni roboczej ze stożkowymi końcami skierowanymi na zewnątrz i szerokimi podstawami zachodzącymi na siebie o około 3 cale.
9
Umieść 1 filet na środku i przynieś boki longs do góry nad rybą, lekko nakładając się i poklepując, aby zamknąć. Zawiąż każdy koniec wiązki sznurkiem i przyciąć końce do około 1/2 cala poza krawatem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
10
Posmaruj wiązki po obu stronach olejem i umieść na grillu. Gotować przez 3 do 4 minut na stronie lub aż ryba jest po prostu gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
11
Ściąć bok limonek odrobiną oleju rzepakowego, umieścić na grillu, ściąć bok i grillować do lekko zwęglonego, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
WapnoWapno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
12
Podawaj obok ryb.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
13
Połącz kolendrę, grillowane i pokrojone w kostkę jalapenos, czosnek, orzechy piniowe, sól i pieprz w robocie kuchennym i przetwarzaj, aż grubo posiekane. Gdy silnik pracuje, powoli dodawaj olej i przetwarzaj, aż zemulgujesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
KolendraKolendra
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
14
Zeskrobać do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
15
Zeskrobać mleko i pozostałe ziarna z grillowanej kukurydzy, stojąc kolby w misce i przesuwając ostrze noża w dół kolby. Mleko i skórki wymieszać z pesto i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
KukurydzaKukurydza
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to świetny wybór dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej delikatnej białej ryby. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, mogą nawet poradzić sobie z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z nich jest Lange Winery Pinot Gris. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
Lange Winery Pinot Gris
Lange Winery Pinot Gris
"Siostra ze stali nierdzewnej "Lange' s Reserve Pinot Gris, 2015 to klasyk-pokazujący dojrzalsze, tropikalne owoce charakterystyczne dla tego cieplejszego rocznika, zachowując jednocześnie piękną obecność delikatnej kwasowości.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia70
Magazyn