Odważni piekarze: Makadamia Gateau z Pralinką maślaną

Odważni piekarze: Makadamia Gateau z Pralinką maślaną
Need a dairy free side dish? Odważni piekarze: Makadamia Gateau z Pralinkami może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 332 kalorie, 8G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, wodę, pralinkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wyzwanie Śmiałków: Tuiles, Odważny Tort Piekarski, oraz Daring Bakers Duński Warkocz dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić cukier w ciężkiej patelni 10 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Podgrzewać na małym ogniu przez około 10-20 minut, aż cukier roztopi się na brzegach. Nie mieszać cukru. W razie potrzeby obracaj patelnię, aby zapobiec przypaleniu się roztopionego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Umyj boki patelni wodą, aby usunąć kryształy cukru. Jeśli cukier w środku nie topi się, krótko wymieszaj. Gdy cukier jest całkowicie stopiony i karmel w Kolorze, usuń z ognia. Orzechy wymieszać drewnianą łyżką i oddzielić grona. Wróć do małego ognia i wymieszaj, aby pokryć orzechy ze wszystkich stron. Gotować, aż mieszanina zacznie bąbelkować. ** Pamiętaj o wyjątkowo gorącej mieszance.** Następnie na pergamin wyłożony arkusz i rozprowadzić tak równomiernie, jak to możliwe. Gdy ostygnie, stwardnieje do kruchości. Pokrój kandyzowane orzechy na kawałki i umieść je w robocie kuchennym. Impuls do średnio drobnego crunch lub procesu, aż kruche zamienia się w proszek. Aby zrobić pastę, przetworzyć przez kilka minut. Przechowywać w szczelnym pojemniku i przechowywać w suchym miejscu. Nie przechowywać w lodówce.Malina Glazura
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dobre dla jednego 10-calowego ciastka2 / 3 szklanki grube konserwy malin1 łyżki. woda
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
W małym, ale ciężkim rondlu, doprowadzić wodę i przetwory do powolnego wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Jeśli mieszanina zaczyna przyklejać się do dna rondla, dodaj wodę w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Wyjąć z ognia i za pomocą Sitka wcisnąć mieszaninę przez siatkę i wyrzucić wszelkie resztki. Za pomocą pędzla do ciasta nałóż glazurę na ciasto, gdy ciasto jest jeszcze ciepłe. Jeśli glazura jest zbyt gruba, cienka do korzystnej konsystencji z kroplami wody.Glazura Ganache
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
7
Sprawia, że około 1 szklanki, wystarczy na pokrycie górnej i boków 9 lub 10 cala warstwy lub tube ciasto * * Ganache może przybierać różne formy. Podczas ciepłego sosu krówkowego. Natomiast chłodne lub letnie półsłodkie glazury. Lekko schłodzony można ubić do nadzienia / lukru. Cold & solid baza kandyzowanych trufli czekoladowych.6 oz. (dobre) półsłodkie lub słodko-gorzkie czekolady nie LINDT! (ma słód jęczmienny!!) 6 oz. (filiżanka) śmietana gruba1 łyżka. lekki syrop kukurydziany tsp. wanilia 1 łyżeczka. ciepła woda, w razie potrzeby
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 łyżeczki Drobno Startej Skórki Z Cytryny1/4 łyżeczki Drobno Startej Skórki Z Cytryny
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Lekki Syrop KukurydzianyLekki Syrop Kukurydziany
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Solone Orzeszki Ziemne O Czerwonej Skórce, Dostępne W Alejkach Z Przekąskami Na RynkuSolone Orzeszki Ziemne O Czerwonej Skórce, Dostępne W Alejkach Z Przekąskami Na Rynku
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
8
Odmierz wanilię i odłóż na bok.Rozbij czekoladę na 1-calowe kawałki i umieść w koszu robota kuchennego i pulsuj, aż drobno posiekasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
9
Przełożyć do średniej wielkości miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Podgrzać śmietanę i syrop kukurydziany w rondlu, na niskim poziomie, aż osiągnie delikatne wrzenia. Raz delikatnie zagotować, natychmiast i ostrożnie zalać czekoladą. Pozostawić na minutę, a następnie powoli mieszać i mieszać czekoladę i śmietanę razem, aż czekolada stopi się i włączone do kremu. Dokładnie wymieszać w mieszaninie wanilii. Jeśli powierzchnia wydaje się oleista, dodaj 1 łyżeczkę gorącej wody. Glazura zgęstnieje, ale nadal powinna być wylewana. Jeśli nie zagęścić, przechowywać w lodówce przez około 5 minut, ale upewnij się, że nie robi się zbyt zimno!Składanie Ciasta
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
11
Wytnij tekturowy dysk nieco mniejszy niż ciasto. Ciasto podzielić na 3 warstwy i umieścić pierwszą warstwę od góry do dołu na dysku. Za pomocą szczotki do ciast zwilż warstwę 3-4 łyżkami. ciepłego syropu cukrowego. Odmierz 1 szklankę pralinki maślanej i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GrEliksir Gr
PralinyPraliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
12
Rozprowadź dolną warstwę o grubości 1,5 cm pozostałego masła. Przykryć bitą śmietaną, pozostawiając cala granicy wokół krawędzi ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
13
Umieść środkową warstwę na pierwszej, posmaruj syropem cukrowym, rozprowadzając krem maślany. Przykryć pozostałą bitą śmietaną.Zwilżyć ściętą stronę trzeciej warstwy dodatkowym syropem cukrowym i ułożyć ściętą stronę na cieście. Delikatnie naciśnij boki ciasta, aby wyrównać warstwy. Przechowywać w lodówce, aby schłodzić przez co najmniej 30 minut.Podnieś ciasto, przesuwając dłoń pod tekturę. Trzymając ząbkowaną lub bardzo ostrą noc z 8-ich ostrzem trzymanym równolegle do boków ciasta, przyciąć boki tak, aby były idealnie proste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Eliksir GrEliksir Gr
14
Wytnij lekkie ukosowanie u góry, aby pomóc glazury kapać nad krawędzią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
15
Umyj wierzch i boki ciasta ciepłą glazurą morelową, całkowicie uszczelniając obszary cięcia. Uspokój się, przygotowując ganache.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
16
Umieść stojak na dużej płytkiej patelni, aby złapać kapiące ganache.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
17
Wyjąć gateau z lodówki i umieścić go na stojaku. Z metalową szpatułką w dłoni i trzymając rondel około 10 cali nad ciastem, wlej ganache na środek ciasta. Przesuń szpatułkę na wierzch ganache około 4 razy, aby uzyskać gładki i lustrzany wygląd. Ganache powinien pokrywać górę i spływać po bokach ciasta. Kiedy ganache zostanie wylany i pokryje ciasto, podnieś jedną stronę stojaka i uderz go raz na blacie, aby równomiernie rozprowadzić ganache i złamać wszelkie pęcherzyki powietrza. (Pracuj szybko przed rozpoczęciem ustawiania.) Łataj nagie plamy po bokach mniejszą szpatułką, ale nie dotykaj góry po huku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
18
Niech ciasto stoi co najmniej 15 minut, aby ustawić po glazing.To udekoruj ciasto, użyj pozostałego kremu maślanego w projekcie na górze ciasta.

Składniki

1stojakUmieść w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 350 stopni. Tłuszcz i mąka 10Umieść w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 350 stopni. Tłuszcz i mąka 10" x 2" calowy Okrągły patelnia na ciasto2(zima)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipasta pralinowapasta pralinowa5largesOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawkiOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawki7largesżółtka jajżółtka jaj1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiZmiksuj krem z masłem, a następnie dodaj do pozostałego krem maślany. Whip krótko na med-niska prędkość łączeniaZmiksuj krem z masłem, a następnie dodaj do pozostałego krem maślany. Whip krótko na med-niska prędkość łączenia1torbaJeśli nie używasz ciasta od razu, dokładnie owiń w folię, a następnie w folię, a następnie w lodówce do 3 dni. W przypadku zamrażania, owiń w folię, a następnie torbę i użyj w ciągu 2-3 miesięcyJeśli nie używasz ciasta od razu, dokładnie owiń w folię, a następnie w folię, a następnie w lodówce do 3 dni. W przypadku zamrażania, owiń w folię, a następnie torbę i użyj w ciągu 2-3 miesięcy1(może być lub przeglądać)otarta Skórka z cytrynyotarta Skórka z cytryny596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukier, podzielone ¼ i ¾ szklankicukier, podzielone ¼ i ¾ szklanki6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySyrop CukrowySyrop Cukrowy1przepis Swiss Buttercreamprzepis Swiss Buttercream11 funt cukinii,6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej11 funt cukinii,guma ksantanowaguma ksantanowa6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyDodaj mieszaninę żółtkową do białek i ubijaj przez 1 minutęDodaj mieszaninę żółtkową do białek i ubijaj przez 1 minutę1małeW, jeszcze ciężki rondel, doprowadzić wodę i cukier do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Zdjąć z ognia. Lekko ostudzić przed użyciem na torcie. * Można dokonać z wyprzedzeniemW, jeszcze ciężki rondel, doprowadzić wodę i cukier do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Zdjąć z ognia. Lekko ostudzić przed użyciem na torcie. * Można dokonać z wyprzedzeniem6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPralinka MaślanaPralinka Maślana596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiciepłe, klarowane masło (100-110 stopni)ciepłe, klarowane masło (100-110 stopni)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn