Odciski palców masła i dżemu
Od początku do końca odciski palców z masłem i dżemem zajmują około 1 godziny i 8 minut. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 1 g białka i 6 g tłuszczu. Za 15 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24 osobom. Kilku osobom ten deser bardzo smakował. 24 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go jeszcze raz. Ten przepis z Foodnetwork wymaga proszku do pieczenia, dżemu truskawkowego, laski wanilii i soli. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 11% wyniku, co nie jest aż tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Odciski kciuków z dżemem, Odciski kciuków z dżemem i Odciski kciuków z dżemem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wyłóż 2 blachy do pieczenia papierem pergaminowym lub matami silikonowymi.
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól.
W drugiej misce ubij masło i cukier ręcznym mikserem na puszystą masę, około 5 minut. Ubij jajko i wanilię, aż się połączą. Powoli dodaj suche składniki w 2 porcjach, mieszając tylko do połączenia.
Łyżką do ciastek lub lodów formuj kulki o średnicy 1 cm i obtaczaj w cukrze.
Umieścić na przygotowanych blachach do pieczenia w odległości około 2 cali. Wciśnij odcisk kciuka w środek każdej kulki, na głębokość około 1/2 cala. Napełnij każde wgłębienie około 3/4 łyżeczki dżemu.
Piec ciasteczka, aż krawędzie będą złociste, około 15 minut. (Aby uzyskać równomierny kolor, obracaj foremki od góry do dołu mniej więcej w połowie pieczenia.) Ostudź ciasteczka na blachach do pieczenia.
Przechowuj ciasteczka w szczelnie zamkniętym pojemniku do 5 dni.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Madeira i Prosecco to moje ulubione ciasteczka Thumbprint Cookie. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.