Obfity Sos Bolognese Fettuccini
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc wypróbuj obfity Sos boloński Fettuccini. Ten przepis służy 6. Na 3,21 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 941 kalorii, 45g białka, oraz 52g tłuszczu. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać parmezan, sól i pieprz, mleko, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Fettuccini Bolognese, Serdeczne Bolognese, oraz Ragù alla bolognese (sos boloński) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym, ciężkim garnku na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę, seler, marchew i czosnek do miękkości, o 10 protokół. Zwiększyć ogień do wysokiej i dodać cielęcinę, wieprzowinę, kiełbasę i pancetta; gotować, aż mięso będzie równomiernie brązowy.
Wymieszaj pomidory, bulion z kurczaka, mleko, pietruszkę, Bazyl i tymianek. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez 2 1/2 godziny; mieszać od czasu do czasu, rozbijając pomidory łyżką jak mieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać fettuccini i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić.
Podawać fettuccini polane sosem i parmezanem.