Niedzielna Kolacja: lasagne ze szpinakiem i kiełbasą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać niedzielną kolację: szpinak i kiełbasa Lasagnan spróbować. Jedna porcja zawiera 613 kalorii, 34g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.48 za porcję. Jeśli masz ricottę, szpinak, mozzarellę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 57 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 3 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Kolacja Z Makaronem Kiełbasą-Szpinakiem, Prosta Kolacja: kiełbasa, szpinak i papryka, oraz Kiełbasa i szpinak nadziewane muszle na niedzielę dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°.
Zdjąć osłonkę z kiełbasy i pokruszyć na małe kawałki.
Umieścić w dużym rondlu i podgrzać na średnim ogniu; gotować kiełbasę, aż nie będzie różowy, o 12 protokół.
Wyjąć kiełbasę z patelni i wyrzucić wszystkie z wyjątkiem jednej łyżki pozostałego tłuszczu kiełbasy.
Umieść patelnię z powrotem na ogniu i dodaj cebulę, mieszając, aż cebula zacznie brązowieć, około 5 minut.
Dodać marchew, seler i czosnek i gotować, aż zacznie zmiękać, o 6 protokół.
Dodaj puszkę pokruszonych pomidorów i wymieszaj, aby połączyć. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (dodając wodę, aby poluzować w razie potrzeby) i gotować, aż smaki się spotkają, o 30 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Wyjąć z ognia i rezerwy, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
W małych partiach wyciskaj szpinak, aż wypłynie większość płynu. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dobrze wymieszać, aby zapewnić równomierne Przyprawianie.
W dolnej części naczynia pyrex dodać 1 szklankę sosu.
Na wierzch sosu ułożyć jedną warstwę makaronu. Na warstwę makaronu dodaj garść odsączonego szpinaku i garść startej mozzarelli, a następnie dodaj ricottę w małych łyżeczkach. Powtórz z pozostałymi składnikami w naprzemiennych warstwach sosu kiełbasowego, makaronu, sera i szpinaku oraz makaronu. Wierzchnią warstwą powinien być sos kiełbasowy polany startą mozzarellą.
Jeśli używasz zwykłego makaronu lasagne, przykryj folią i umieść w piekarniku, aż ser się rozpuści, następnie usuń folię i dalej podgrzewaj, aż wierzch lasagne będzie bulgotał i zacznie brązowieć, około 20 minut. Jeśli używasz gotowej do pieczenia lasagne, przykryj folią i piecz przez 30 minut, a następnie Odkryj i gotuj przez dodatkowe 15 minut, lub aż ser się stopi i sos będzie bulgotał. Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut przed podaniem.