Niebiańskie ciasta Tempura

Niebiańskie ciasta Tempura
Niebo - i-ziemia Tempura ciasta może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka oleju roślinnego, julienne-cut kabocha squash peels, cukinia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest solidne. Spróbuj Niebiańskie ciasta Tempura, Heaven on Earth Cake, oraz Himmel Und Erde (niebo i ziemia) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W zależności od sezonowej dostępności, wybierz naleśniki zimowe lub letnie: aby zrobić naleśniki zimowe, umieść czerwoną cebulę w misce. Za pomocą pędzla do ciasta dokładnie odkurzyć plastry odrobiną skrobi kukurydzianej. Delikatnie pociągnij, aby oddzielić kształty półksiężyca, ponownie odkurzając nieco więcej skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj marchew i słodkie ziemniaki skórki do miski i pyłu z pozostałej skrobi kukurydzianej. Wrzucić do dystrybucji warzyw równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Aby zrobić letnie naleśniki, za pomocą pędzla do ciasta, dokładnie odkurz kawałki gorzkiego melona odrobiną skrobi kukurydzianej, a następnie umieść je w misce. Odkurzyć plastry cukinii i kabocha obiera w podobny sposób i dodać je do miski; wrzucić, aby równomiernie rozprowadzić. Rozdrobnione liście shiso i szczypiorek odkurzyć ze skrobi kukurydzianej i dodać je do miski; ponownie wrzucić, aby równomiernie rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka TykwaGorzka Tykwa
Liście ShisoLiście Shiso
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Kabocha SquashKabocha Squash
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Umieść kostki lodu w małej misce z połową wody. Przesiej mąkę tortową nad wodą i wymieszaj, aby lekko wymieszać; nadal powinny być grudki. W razie potrzeby dodawać wodę, kilka kropli na raz, aż ciasto będzie konsystencją cienkiego ciasta naleśnikowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka TortowaMąka Tortowa
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wlać olej roślinny na głębokość 1 1/2 cali do małego woka lub małej, głębokiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Dodać olej sezamowy i podgrzewać powoli. Sprawdź temperaturę za pomocą nieutwardzonej długiej drewnianej pałeczki (lub bambusowego szaszłyka). Gdy temperatura oleju wyniesie około 177°, wokół końcówki utworzą się małe pęcherzyki. odczekaj około 45 sekund dłużej, aby temperatura wzrosła nieco bardziej - do około 370 ° f - a następnie przetestuj temperaturę oleju kilkoma kroplami ciasta. Jeśli lekko opadną, a następnie unosić się na powierzchnię i puff szybko, ale nie kolor, olej jest gotowy. Być może trzeba smażyć naleśniki partiami, aby uniknąć tłoczenia ich na patelni. Rozgrzej piekarnik do200, aby utrzymać ciepło ugotowanych naleśników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PałeczkiPałeczki
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Łyżka trochę ciasta na skrobi kukurydzianej-posypane warzywa i wrzucić lekko do pokrycia warzyw z ciasta. Dużą łyżkę lub chochlę zanurzyć w gorącym oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
5
Umieść jedną ósmą mieszaniny roślinnej w misce łyżki zanurzonej w oleju. Ostrożnie przechyl łyżkę, aby wsunąć naleśnik do gorącego oleju, dążąc do utworzenia dysku o średnicy około 2 cali. Ciasto i skrobia kukurydziana działają jak" klej", aby utrzymać kawałki warzyw razem. Powtórz, aby zrobić więcej naleśników, uważając, aby nie tłoczyć patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Najważniejsze, powstrzymaj się od dotykania naleśników przez pełne 30 sekund po umieszczeniu ich w oleju. Będzie się to wydawać wiecznością, ale gaman przyniesie najlepsze rezultaty. Jeśli krnąbrne kawałki są porozrzucane na krawędziach patelni, ostrożnie podnieś je i umieść na wierzchu jeszcze wilgotnego ciasta naleśnikowego w środku. (Umiejętność z długimi pałeczkami będzie dobrze nagrodzona, choć długo obsługiwany drobnoziarnisty odpieniacz może również czerpać pod spodem.) Jeśli środek naleśnika jest bardzo suchy, zanurz krnąbrne kawałki w świeżym cieście przed "przyklejeniem" ich na miejscu. Gdy ciasto w środku dysku wydaje się ledwo wilgotne, ostrożnie odwróć naleśnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PałeczkiPałeczki
SkimmerSkimmer
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Po przerzuceniu naleśniki pozostawić do smażenia bez zakłóceń przez około 1 minutę lub aż będą chrupiące. Używając pałeczek do gotowania lub skimmera, Usuń naleśniki z oleju i umieść je na stojaku ustawionym na blasze do pieczenia, aby osuszyć. Jeśli smażysz partiami, umieść blachę do pieczenia w piekarniku, aby smażone naleśniki były ciepłe. Użyj skimmera, aby usunąć olej z bitów ciasta między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
PałeczkiPałeczki
SkimmerSkimmer
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Gdy wszystkie naleśniki są smażone, przenieś je na ręczniki papierowe, aby wchłonąć dodatkowy olej powierzchniowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Przedruk za zgodą Kansha: obchody japońskich tradycji wegańskich i wegetariańskich przez Elizabeth Andoh, copyright © 201
10
Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.
11
Dodaj notatki moje notatki
12
edytuj moje notatki
13
zrobione

Składniki

85Orzechy dowolne (posiekane)gorzki melon, pokrojony na pół wzdłuż, nasiona usunięte, bardzo cienko pokrojone, osolone 1/4 łyżeczki soli i osuszone, około 1/4 szklankigorzki melon, pokrojony na pół wzdłuż, nasiona usunięte, bardzo cienko pokrojone, osolone 1/4 łyżeczki soli i osuszone, około 1/4 szklanki1szczyptaObfite ze świeżo zmielonego czarnego pieprzuObfite ze świeżo zmielonego czarnego pieprzu596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka do ciast samozbierającamąka do ciast samozbierająca796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijulienne-pokrojone skórki z marchwi (paski 1-calowe; ok. 3 uncje)julienne-pokrojone skórki z marchwi (paski 1-calowe; ok. 3 uncje)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKilka kostek loduKilka kostek lodu796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijulienne-wycięte peelingi kabocha (paski 3/4 cala; ok. 3 uncje)julienne-wycięte peelingi kabocha (paski 3/4 cala; ok. 3 uncje)0(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKliny cytrynowe lub limonkoweKliny cytrynowe lub limonkowe1czerwona cebula, pokrojona w cienkie plasterki przez koniec łodygi, aby uzyskać kształty półksiężyca (około 1/3 szklanki)czerwona cebula, pokrojona w cienkie plasterki przez koniec łodygi, aby uzyskać kształty półksiężyca (około 1/3 szklanki)11 funt cukinii,aromatyczny olej sezamowy (opcjonalnie)aromatyczny olej sezamowy (opcjonalnie)1szczyptaHojny z tõgarashiHojny z tõgarashi2(zima)drobno rozdrobnione letnie zioła, takie jak świeże liście shisodrobno rozdrobnione letnie zioła, takie jak świeże liście shiso796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijulienne-krojone w stylu japońskim słodkie ziemniaki lub inne skórki ze słodkich ziemniaków (paski 1 cala; około 2 1/2 uncji)julienne-krojone w stylu japońskim słodkie ziemniaki lub inne skórki ze słodkich ziemniaków (paski 1 cala; około 2 1/2 uncji)8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej roślinny do głębokiego smażeniaOlej roślinny do głębokiego smażenia796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizimna wodazimna woda2smallscukinia, całkowita waga około 4 uncji, wierzchołki przycięte, pocięte na pół wzdłuż, a następnie pocięte po przekątnej na cienkie plasterki, około 2/3 szklankicukinia, całkowita waga około 4 uncji, wierzchołki przycięte, pocięte na pół wzdłuż, a następnie pocięte po przekątnej na cienkie plasterki, około 2/3 szklanki1szczyptaHojny z kona-zanshõHojny z kona-zanshõ

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Leo Steen Saini Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn