Niebo - i-ziemia Tempura ciasta może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka oleju roślinnego, julienne-cut kabocha squash peels, cukinia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest solidne. Spróbuj Niebiańskie ciasta Tempura, Heaven on Earth Cake, oraz Himmel Und Erde (niebo i ziemia) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W zależności od sezonowej dostępności, wybierz naleśniki zimowe lub letnie: aby zrobić naleśniki zimowe, umieść czerwoną cebulę w misce. Za pomocą pędzla do ciasta dokładnie odkurzyć plastry odrobiną skrobi kukurydzianej. Delikatnie pociągnij, aby oddzielić kształty półksiężyca, ponownie odkurzając nieco więcej skrobi kukurydzianej.
Aby zrobić letnie naleśniki, za pomocą pędzla do ciasta, dokładnie odkurz kawałki gorzkiego melona odrobiną skrobi kukurydzianej, a następnie umieść je w misce. Odkurzyć plastry cukinii i kabocha obiera w podobny sposób i dodać je do miski; wrzucić, aby równomiernie rozprowadzić. Rozdrobnione liście shiso i szczypiorek odkurzyć ze skrobi kukurydzianej i dodać je do miski; ponownie wrzucić, aby równomiernie rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka Tykwa
Liście Shiso
Dodatkowe Laski Cukierków
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Kabocha Squash
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Umieść kostki lodu w małej misce z połową wody. Przesiej mąkę tortową nad wodą i wymieszaj, aby lekko wymieszać; nadal powinny być grudki. W razie potrzeby dodawać wodę, kilka kropli na raz, aż ciasto będzie konsystencją cienkiego ciasta naleśnikowego.
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Dodać olej sezamowy i podgrzewać powoli. Sprawdź temperaturę za pomocą nieutwardzonej długiej drewnianej pałeczki (lub bambusowego szaszłyka). Gdy temperatura oleju wyniesie około 177°, wokół końcówki utworzą się małe pęcherzyki. odczekaj około 45 sekund dłużej, aby temperatura wzrosła nieco bardziej - do około 370 ° f - a następnie przetestuj temperaturę oleju kilkoma kroplami ciasta. Jeśli lekko opadną, a następnie unosić się na powierzchnię i puff szybko, ale nie kolor, olej jest gotowy. Być może trzeba smażyć naleśniki partiami, aby uniknąć tłoczenia ich na patelni. Rozgrzej piekarnik do200, aby utrzymać ciepło ugotowanych naleśników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Łyżka trochę ciasta na skrobi kukurydzianej-posypane warzywa i wrzucić lekko do pokrycia warzyw z ciasta. Dużą łyżkę lub chochlę zanurzyć w gorącym oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski Cukierków
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Chochla
5
Umieść jedną ósmą mieszaniny roślinnej w misce łyżki zanurzonej w oleju. Ostrożnie przechyl łyżkę, aby wsunąć naleśnik do gorącego oleju, dążąc do utworzenia dysku o średnicy około 2 cali. Ciasto i skrobia kukurydziana działają jak" klej", aby utrzymać kawałki warzyw razem. Powtórz, aby zrobić więcej naleśników, uważając, aby nie tłoczyć patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski Cukierków
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Najważniejsze, powstrzymaj się od dotykania naleśników przez pełne 30 sekund po umieszczeniu ich w oleju. Będzie się to wydawać wiecznością, ale gaman przyniesie najlepsze rezultaty. Jeśli krnąbrne kawałki są porozrzucane na krawędziach patelni, ostrożnie podnieś je i umieść na wierzchu jeszcze wilgotnego ciasta naleśnikowego w środku. (Umiejętność z długimi pałeczkami będzie dobrze nagrodzona, choć długo obsługiwany drobnoziarnisty odpieniacz może również czerpać pod spodem.) Jeśli środek naleśnika jest bardzo suchy, zanurz krnąbrne kawałki w świeżym cieście przed "przyklejeniem" ich na miejscu. Gdy ciasto w środku dysku wydaje się ledwo wilgotne, ostrożnie odwróć naleśnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Po przerzuceniu naleśniki pozostawić do smażenia bez zakłóceń przez około 1 minutę lub aż będą chrupiące. Używając pałeczek do gotowania lub skimmera, Usuń naleśniki z oleju i umieść je na stojaku ustawionym na blasze do pieczenia, aby osuszyć. Jeśli smażysz partiami, umieść blachę do pieczenia w piekarniku, aby smażone naleśniki były ciepłe. Użyj skimmera, aby usunąć olej z bitów ciasta między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pałeczki
Skimmer
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Gdy wszystkie naleśniki są smażone, przenieś je na ręczniki papierowe, aby wchłonąć dodatkowy olej powierzchniowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Leo Steen Saini Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.