Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj New Orleans Gumbo. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 2,5 USD za porcję. Oglądasz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 333 kalorii, 31g białka, oraz 10g tłuszczu na porcję. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest to raczej tanie przepis dla fanów jedzenia Cajun. Ten przepis z Taste of Home wymaga krewetek, papryki, bulionu z kurczaka i mąki. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 62%, co jest całkiem niezłe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Nowy Orlean "Najlepszy" Gumbo, Gumbo z Nowego Orleanu z krewetkami i kiełbasą, oraz Gumbo z Nowego Orleanu z krewetkami i kiełbasą.
Instrukcje
1
W dużym rondlu zagotuj bulion. Dodaj ryż, seler, cebulę i czosnek. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
W międzyczasie w holenderskim piekarniku połącz pomidory, kurczaka, kiełbasę, tymianek, pieprz, liście laurowe i cayenne. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Kielbasa
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8 (U-12) Krewetek
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka
3
Połącz mąkę i wodę, aż będą gładkie; stopniowo mieszaj z mieszanką kurczaka. Dodaj krewetki i zielony pieprz. Gotuj bez przykrycia na średnim ogniu przez 4-6 minut lub do momentu, gdy krewetki zmienią kolor na różowy, a gumbo zgęstnieje. Odrzuć liście laurowe.
Gumbo naprawdę dobrze komponuje się z Sauvignon Blanc, winem różowym i Albarino. Te wina o niskiej zawartości taniny i niższej zawartości alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych potraw cajun, zamiast sprawiać, że usta bardziej się palą. Możesz spróbować Freemark Abbey Sauvignon Blanc. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 16 dolarów za butelkę.
Freemark Abbey Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc z 2008 roku jest ładny z jasnozielonym słomkowym kolorem. Początkowy aromat to biała brzoskwinia, z trawą cytrynową, subtelną mandarynką pomarańczowąi lekką przyprawą dębową. Smak wyraża mineralność uzupełniającą składniki owoców cytrusowych, Zielonego melona, trawy cytrynowej i mandarynki.