New Orleans Gumbo

New Orleans Gumbo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj New Orleans Gumbo. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 2,5 USD za porcję. Oglądasz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 333 kalorii, 31g białka, oraz 10g tłuszczu na porcję. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest to raczej tanie przepis dla fanów jedzenia Cajun. Ten przepis z Taste of Home wymaga krewetek, papryki, bulionu z kurczaka i mąki. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 62%, co jest całkiem niezłe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Nowy Orlean "Najlepszy" Gumbo, Gumbo z Nowego Orleanu z krewetkami i kiełbasą, oraz Gumbo z Nowego Orleanu z krewetkami i kiełbasą.

Instrukcje

1
W dużym rondlu zagotuj bulion. Dodaj ryż, seler, cebulę i czosnek. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
W międzyczasie w holenderskim piekarniku połącz pomidory, kurczaka, kiełbasę, tymianek, pieprz, liście laurowe i cayenne. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
KielbasaKielbasa
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
3
Połącz mąkę i wodę, aż będą gładkie; stopniowo mieszaj z mieszanką kurczaka. Dodaj krewetki i zielony pieprz. Gotuj bez przykrycia na średnim ogniu przez 4-6 minut lub do momentu, gdy krewetki zmienią kolor na różowy, a gumbo zgęstnieje. Odrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
GumboGumbo
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Zdejmij ryż z ognia i odstaw na 5 minut; dodać pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
5
Podawać z gumbo.
Składniki, których będziesz potrzebować
GumboGumbo

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Wino Różane, Albarino

Gumbo naprawdę dobrze komponuje się z Sauvignon Blanc, winem różowym i Albarino. Te wina o niskiej zawartości taniny i niższej zawartości alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych potraw cajun, zamiast sprawiać, że usta bardziej się palą. Możesz spróbować Freemark Abbey Sauvignon Blanc. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 16 dolarów za butelkę.
Freemark Abbey Sauvignon Blanc
Freemark Abbey Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc z 2008 roku jest ładny z jasnozielonym słomkowym kolorem. Początkowy aromat to biała brzoskwinia, z trawą cytrynową, subtelną mandarynką pomarańczowąi lekką przyprawą dębową. Smak wyraża mineralność uzupełniającą składniki owoców cytrusowych, Zielonego melona, trawy cytrynowej i mandarynki.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn