Naprawdę lepkie żebra
Przepis naprawdę lepkie żeberka można zrobić w około 1 godzinę i 35 minut. Na 1,75 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 426 kalorii. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 517 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka miodu, żeberka wieprzowe, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Ward Winning Ribers (Sticky Ribers), Lepkie żebra Mo, oraz Grillowane Lepkie Żeberka są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
W dużej misce, wymieszać passata, czosnek, sos sojowy, miód i sos Worcestershire.
Dodać żeberka wieprzowe do miski i dobrze wymieszać płaszcz równomiernie.
Ułóż żeberka i cały sos do dużej, płytkiej puszki do pieczenia. Przykryć folią i piec 35 min.
Wyjąć folię z tacy i piec żeberka przez kolejne 45-60 minut, obracając je kilka razy, aż lepki i prawie cały sos zniknął. Do przodu, gotować lub pół-gotować żeberka noc wcześniej i przechowywać w lodówce, aż potrzebne.