Naleśniki z makaronem i sosem
Naleśniki z makaronem i sosem to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz jajka, cebulę, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Najlepiej sprawdza się jako sos i odbywa się w mniej więcej 25 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Boxty (Irlandzkie placki ziemniaczane) z Bangers w sosie z grzybami Guinness i cebulą, Słodka włoska kiełbasa z czerwonym sosem i makaronem, oraz Southern Biscuits and Sawmill Gravy (SOS Kiełbasowy).
Instrukcje
Gotować zupę zgodnie ze wskazówkami opakowania; odcedzić makaron i odstawić, rezerwując bulion.
W rondlu na średnim ogniu ubić razem 2 łyżki oleju i mąki; gotować, ciągle mieszając, 1 minutę.
Dodaj zarezerwowany bulion i gotować, stale mieszając, 2 do 3 minut lub aż zgęstnieje. Odstawić sos i ogrzać.
Wymieszać ugotowany makaron, jajka i kolejne 4 składniki.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu. Łyżka mieszaniny makaronu przez 1/2 cupfuls do gorącej patelni, i gotować, w partiach, 1 do 2 minut z każdej strony lub aż złoty kolor, dodając pozostałe 1 łyżka oleju w razie potrzeby.