Naleśniki Jabłkowe Z Syropem Cydrowym
Przepisów na śniadanie nigdy za wiele, więc wypróbuj Naleśniki Jabłkowe z Syropem Cydrowym. Jedna porcja tego dania zawiera około 11 g białka, 14 g tłuszczu i łącznie 542 kalorie. Za 1,02 dolara za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 2 osób. 14 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, cydru jabłkowego, maślanki i dodatkowego masła. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 51%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy obejmują naleśniki ze słodkimi jabłkami z syropem cydrowym, naleśniki jabłkowo-bekonowe z syropem cydrowym i naleśniki jabłkowo-bekonowe z syropem cydrowym.
Instrukcje
W małej misce połącz pierwsze sześć składników; wymieszać z jabłkiem i rodzynkami.
Połącz maślankę, żółtko, masło i wanilię; wymieszać z suchymi składnikami. W małej misce ubijaj białka, aż utworzą się miękkie szczyty; włożyć do ciasta.
Wlać ciasto, nabierając 1/4 szklanki na gorącą patelnię pokrytą sprayem kuchennym; obrócić, gdy na wierzchu utworzą się bąbelki. Smaż, aż druga strona będzie lekko rumiana.
W międzyczasie w małym rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i cydr na gładką masę; dodaj laskę cynamonu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje. Wyrzuć laskę cynamonu. Wmieszaj gałkę muszkatołową do syropu.
Podawaj naleśniki z ciepłym syropem i ewentualnie dodatkowym masłem.