Naleśniki Czekoladowo-Sufletowe
Czekoladowo-Sufletowe naleśniki mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 137 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Sprawdza się jako bardzo niedrogi posiłek poranny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz żółtko, jajko, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Spróbuj Naleśniki Souffléd, Suflet z serem i szynką, oraz Quiche Jimmy ' s Souffléd z szynką, serem i szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 1/2 szklanki mąki w średniej misce.
Połącz 1/2 szklanki mleka, 2 łyżeczki cukru, oleju i jajka; dodaj mieszaninę do mąki, mieszając trzepaczką, aż będzie prawie gładka. Przykryć ciasto; schłodzić przez 1 godzinę.
Płaszcz 8-calowy patelni krepy lub nonstick patelni z natryskiem do gotowania; miejsce na średnim ogniu, aż gorące.
Wlać skąpe ciasto 1/4 szklanki do patelni; szybko przechylić patelnię we wszystkich kierunkach, więc ciasto pokrywa patelnię cienką warstwą. Gotować około 1 minuty. Ostrożnie podnieś krawędź krepy szpatułką, aby sprawdzić doneness. Krepa jest gotowa do obrócenia, gdy można ją poluzować z patelni, a spód jest lekko rumiany. Obróć krepę: gotuj 30 sekund po drugiej stronie.
Umieść krepę na ręczniku; pozostaw do ostygnięcia. Powtarzaj procedurę, aż całe ciasto zostanie użyte. Ułóż naleśniki między pojedynczymi warstwami papieru woskowego lub ręczników papierowych, aby zapobiec przyklejeniu.
Połączyć 2 łyżki cukru, kakao i 2 łyżeczki mąki w małym rondlu; dobrze wymieszać.
Dodać 1/4 szklanki mleka i żółtka; wymieszać trzepaczką.
Miejsce na małym ogniu; gotować 5 minut lub aż gruby.
Zdjąć z ognia. Wymieszać wanilią.
Wlać do dużej miski; odstawić do ostygnięcia.
Białka ubić z dużą prędkością miksera do uzyskania piany. Stopniowo dodawać 1 łyżkę cukru, ubijając do uzyskania sztywnych szczytów. Delikatnie złóż jedną czwartą mieszaniny białka jaj w mieszaninę czekolady i delikatnie złóż w pozostałej mieszaninie białka jaja.
Łyżka 1/3 szklanki mieszanki sufl do środka każdej krepy; złożyć na pół.
Na blasze ułożyć wypełnione naleśniki.
Piec w 350 przez 10 minut lub do puffy. Każdą krepę polać sosem czekoladowym; posypać cukrem pudrem.
W razie potrzeby udekorować pomarańczowymi paskami Skórki.