Naleśniki Ricotta z jabłkami cynamonowymi
Naleśniki Ricotta z jabłkami cynamonowymi wymagają z grubsza 25 minut od początku do końca. Ten przepis daje 8 porcji z 303 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Za $1.11 za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przynosi ci smak domu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Działa dobrze jako śniadanie. Udaj się do sklepu i podnieś cukier, proszek do pieczenia, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia nie tak spektakularny wynik spoonacular 27%. Spróbuj Naleśniki Z Ricottą Cytrynową Ze Smażonymi Jabłkami, Naleśniki owsiane z jabłkami i cynamonem, oraz Placki ziemniaczane z jabłkami cynamonowymi dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużym rondlu gotuj jabłka na maśle na średnim ogniu przez 6-8 minut lub do miękkości.
Posyp 1/2 szklanki cukru i cynamonu; odstawić.
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. W innej misce wymieszaj ser, mleko, żółtka, skórkę z cytryny, sok i pozostały cukier. Mieszaj z suchymi składnikami, aż się połączą. W małej misce ubij białka, aż utworzą się sztywne szczyty; złożyć w ciasto.
Wlej ciasto o 1/4 szklanki na natłuszczoną gorącą patelnię; obróć, gdy na wierzchu utworzą się bąbelki. Gotuj, aż druga strona będzie złotobrązowa.
Podawać z jabłkami i syropem klonowym.