Smażona wołowina na patyku

Smażona wołowina na patyku
Beef Stir-Fry on a Stick to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 604 kalorie, 28 g białka i 34 g tłuszczu. Za 4,68 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Taste of Home wymaga płatków pieprzu, sosu sojowego, ząbka czosnku i sosu hoisin. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 68% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Beef Chow Fun (smażona wołowina i makaron), Beef Chow Fun (smażona wołowina i makaron) i Beef Chow Fun (smażona wołowina i makaron).

Instrukcje

1
Do glazury w małej misce wymieszaj sos hoisin, wodę, olej, sos sojowy, czosnek i płatki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos HoisinSos Hoisin
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Na cztery metalowe lub namoczone drewniane patyczki nadziewamy na przemian brokuły, dynię, czerwoną paprykę i wołowinę. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu lub podpiekaj w odległości 4 cali od ognia przez 6-7 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną konsystencję, a warzywa będą miękkie, od czasu do czasu polewając glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn