Najwyższa sałatka ze szparagów

Najwyższa sałatka ze szparagów
Sałatka ze szparagów Supreme może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru hor d'oeuvre. Ten przepis służy 6 porcjom. Jedna porcja zawiera 534 kalorie, 11 g białka i 52 g tłuszczu. Za 2,86 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sól, masło, grzyby i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 63%. Asparagus Supreme, Pieczony Czosnek Asparagus Supreme i Caesar Salad Supreme są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Na patelni ugotuj szparagi w niewielkiej ilości wody, aż będą chrupiące, około 6-8 minut; odpływ. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Na tej samej patelni podsmaż na maśle grzyby, cebulę i orzechy włoskie, aż grzyby będą miękkie. W misce wymieszaj majonez, śmietanę, sól i gałkę muszkatołową. Wymieszaj mieszaninę grzybów. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Tuż przed podaniem połóż szparagi na talerzu; posmaruj dressingiem i orzechami włoskimi, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje ulubione dania w kategorii Sałatka. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Arboleda Chardonnay z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Arboleda Chardonnay
Arboleda Chardonnay
Arboleda Chardonnay ma jasny i piękny jasnożółty kolor i jest bardzo perfumowany w nosie, z żywiołową stroną z wyraźnymi nutami owoców tropikalnych, takich jak papaja, ananas i lekką nutą melona, wraz z bardziej złożoną i subtelną stroną, która rozwinęła się w beczce i przywołuje na myśl orzechy laskowe, migdały i odrobinę tostów. Na podniebieniu kremowe i długie, z wyśmienitą kwasowością, która nadaje świeżości i napięcia. Jest to złożone wino pełne młodości i dobrej struktury prowadzącej do długiego finiszu, które zapewniają doskonałą trwałość w butelce.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn