Najlepszy chleb kukurydziany, jaki kiedykolwiek zjesz
Przepis na najlepszy chleb kukurydziany, jaki kiedykolwiek zjesz, można przygotować w około 35 minut . Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 45 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 318 kalorii , 7 g białka i 16 g tłuszczu . Udaj się do sklepu i kup kukurydzę, śmietanę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Ten przepis polubiło 123 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 56% . Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują najlepszy wegański chleb bananowy, jaki kiedykolwiek zjesz , południowo-zachodni chleb kukurydziany nadziewany kukurydzą i zielonymi chilli oraz chleb kukurydziany na patelni ze świeżo ściętą kukurydzą i bekonem .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Nasmaruj 9-calową żelazną patelnię.
W dużej misce ubij jajko.
Dodaj mleko, olej, śmietanę, śmietankę kukurydzianą i mieszankę mąki kukurydzianej; mieszaj, aż mąka kukurydziana będzie lekko zwilżona.
Wlać ciasto na natłuszczoną patelnię.
Piec przez 25 do 30 minut lub do momentu, gdy nóż włożony w środek będzie czysty.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Chleb kukurydziany bardzo dobrze komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowymi potrawami. Przyjazny dla żywności riesling lub białe wino musujące będzie pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie komponuje się z daniami z grilla. Maximin Grunhauser Abtsberg Riesling Auslese (półbutelkowy) z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Maximin Grunhauser Abtsberg Riesling Auslese (pół butelki)