Nadziewane pomidory z jagnięciną, koperkiem i ryżem
Nadziewane pomidory z jagnięciną, koperkiem i ryżem to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 401 kalorii. Na 3,07 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Ten przepis jest lubiany przez 66 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz przecier pomidorowy, cukier, ryż i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 93%. Ogórkowo-Koperkowe Nadziewane Pomidory Cherry, Ryżowa komosa ryżowa pilau z koperkiem i pieczonymi pomidorami, oraz Pomidory Nadziewane Jagnięciną W Stylu Bliskowschodnim są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Pomidory pokroić w plasterki i odstawić. Wyjmij większość miąższu łyżeczką, uważając, aby nie uszkodzić skóry. Drobno posiekać miąższ i zachować wszelkie soki.
Posypać wnętrzności pomidorów odrobiną cukru, aby pozbyć się kwasowości, a następnie umieścić je na blasze do pieczenia.
Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek, dodać cebulę i czosnek, następnie delikatnie gotować przez około 10 minut, aż będzie miękka, ale nie zabarwiona.
Dodać jagnięcinę, cynamon i pomidory czyste, podgrzać, a następnie smażyć, aż mięso jest rumiane.
Dodaj miąższ pomidorowy i sok, ryż i wywar. Sezon hojnie. Doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na wolnym ogniu przez 15 minut lub do momentu, gdy ryż będzie miękki i płyn zostanie wchłonięty. Odstawić do ostygnięcia, a następnie wymieszać z ziołami.
Pomidory nadziewamy po brzegi, pomidory przykrywamy pokrywkami, skropimy 2 łyżkami oliwy z oliwek, posypujemy 3 łyżkami wody do tacy, następnie pieczemy 35 min.
Podawać z sałatką i chrupiącym chlebem, gorącym lub zimnym.