Mąż i żona plastry płuc (lub mostek i flaki)

Mąż i żona plastry płuc (lub mostek i flaki)
Need a bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne FODMAP danie główne? Mąż i żona plastry płuc (lub mostek i flaki) może być wybitny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 352 kalorie. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 27 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Mieszanka laski cynamonu, mostek wołowy, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Lung Calzones, Kotlety wieprzowe żony winiarza, oraz Boże Narodzenie Rano Żona Wygaszacz dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przepłukać mostek i flaki w wodzie,a następnie umieścić w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj wodę, aby całkowicie pokryć (około 2 ćwiartek). Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiego, i dodać cynamon, czarny pieprz, sól, i imbir. Dusić do miękkości, 2 do 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Zdjąć z ognia i pozostawić mostek i flaki do ostygnięcia w bulionie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
4
Tymczasem, zrobić sos chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
5
Połącz ziarna pieprzu Syczuańskiego, pastę sezamową, sos sojowy i olej chili. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Olej ChiliOlej Chili
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
6
Gdy mostek i flaki ostygną, usuń z bulionu i pokrój na ukosowanie na plasterki 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
7
Dodaj 1/4 szklanki bulionu wołowego do mieszanki chili / sezamu i wymieszaj, aby połączyć. Ubrać mostek i flaki obficie w sosie, podrzucając do pokrycia wszystkie plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Dodać posiekaną kolendrę i podawać w temperaturze pokojowej. Resztki można przechowywać w lodówce przez 1-2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn