Mus Migdałowo-Mocha
Mus migdałowo-Mocha może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 240 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje 79 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 28 minut. Jeśli masz natychmiastowe granulki espresso, amaretto, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Mocha mus z pieprzem Syczuańskim (Mousse au Mokan et Poivre), Mocha Mousse Pie, oraz Mocha Mousse.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w misce bezpiecznej dla mikrofalówki. Kuchenkę mikrofalową w wysokiej temperaturze przez 45 sekund lub do rozpuszczenia czekolady, mieszając po 20 sekundach; mieszać do uzyskania gładkości. Wymieszać z likierem.
Białka umieścić w dużej misce; ubijać mikserem ze średnią prędkością do uzyskania miękkich szczytów.
Połączyć 1/4 szklanki cukru, 2 łyżki wody i soli w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować, bez mieszania, aż termometr candy zarejestruje 24
Stopniowo wlać gorący syrop cukrowy cienkim strumieniem na białka jaj, ubijając ze średnią prędkością. Zwiększ prędkość do wysokiej, bijąc, aż utworzą się sztywne szczyty.
Złóż połowę mieszanki białka jaja do mieszaniny czekolady. Wchodzisz w pozostałej mieszaniny białka jaja. Delikatnie złożyć ubitą polewą. Dziel równomiernie pomiędzy 6 miseczek. Powierzchnię musu przykryć folią; schłodzić co najmniej 2 godziny.
Umieść wafle 2 cale od siebie na pergaminie, płaską stroną w dół. Na wierzchu po 1 łyżeczce orzechów.
Pozostałą 1/4 szklanki cukru umieścić w czystym, małym, ciężkim rondlu; gotować na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i będzie złoty (około 3 minut). Nie mieszać.
Cukier rozpuścić równomiernie na waflach.
Odstawić na 5 minut lub do zestawu.
Usuń folię z naczyń; każdą porcję uzupełnij 1 waflem.
Nutrition Uwaga: Jeśli zastąpić równoważną ilość bitej śmietany do bitej polewy w tym przepisie, będzie dodać 41 kalorii, 8G tłuszczu, i 2G sat tłuszczu do każdej porcji.