Mus Czekoladowy Tiramisu

Mus Czekoladowy Tiramisu
Mus czekoladowy Tiramisu wymaga około 2 godziny i 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 406 kalorii, 5G białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.13 za porcję. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Mieszanka cukru, żółtka, espresso i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 450 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Tiramisu Coffee Chocolate Mus, Tiramisu Mus Sernik, oraz Łatwy Mus Tiramisu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz espresso z masłem w podwójnym kotle nad gotującą się wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
2
Kawałki ciemnej czekolady umieścić w mieszaninie espresso; gotować bez mieszania, aż czekolada zacznie się topić, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
CzekoladaCzekolada
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
3
Ubić mieszankę czekolady i espresso, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Zdjąć z ognia i odstawić.
5
Połącz Marsala, żółtka i cukier w rondlu na średnim ogniu, stale ubijając, aż będzie Spieniony i zagęszczony, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Zdjąć z ognia.
7
Ser mascarpone wymieszać z mieszanką marsala.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
8
Połącz mieszankę czekoladową z mascarpone. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
CzekoladaCzekolada
9
Śmietanę ubić w misce, aż do uzyskania miękkich szczytów, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Złóż połowę bitej śmietany do schłodzonej mieszaniny czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
CzekoladaCzekolada
11
Złóż drugą połowę bitej śmietany do mieszaniny czekolady. Przykryć folią i schłodzić w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
CzekoladaCzekolada
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Piccini Chianti Classico
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn