Mujaddara Arabski Ryż Z Soczewicy
Mujaddaran Arabski ryż soczewica wymaga około 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 47 centów za porcję. Niewiele osób naprawdę lubi to danie middl eastern. Jeśli masz czosnek w proszku, mielony kminek, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ryż Arabski, Kurczak Kabsa-Danie Z Ryżu Arabskiego, oraz Ryż Po Arabsku Z Jagnięciną.
Instrukcje
Połącz soczewicę, 2 szklanki wody, 1 łyżeczka soli, kminek i czosnek w proszku w garnku na średnim ogniu; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, aż soczewica zacznie mięknąć, 20 do 30 protokół.
Ryż wymieszać, 3/4 szklanki wody, 1 łyżeczka soli i oliwę z oliwek do soczewicy. Przykryć garnek i kontynuować gotowanie, aż soczewica i ryż są miękkie, o 40 protokół.
Rozgrzać olej do gotowania na patelni na średnim ogniu; gotować cebulę w oleju, aż rumiane, 7 do 10 protokół.
Rozłóż cebulę na mieszance ryżu i soczewicy, aby służyć.