Muffiny pełnoziarniste cytrynowo-żurawinowe
Cytrynowo-Cranberry Whole Wheat Muffins to śniadanie dla 12 osób. Jedna porcja zawiera 166 kalorii, 5 g białka i 4 g tłuszczu. Za 27 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis przygotowało 25 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, mleko, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 41%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Babeczki pełnoziarniste żurawinowe, Babeczki pełnoziarniste, płatki owsiane i żurawinowe oraz Babeczki żurawinowe bez pszenicy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Wyłóż 12 foremek na muffinki papierowymi papilotkami.
W misce wymieszaj mąkę, cukier, siemię lniane, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. W drugiej misce ubij jajka, mleko, mus jabłkowy, sok z cytryny i olej rzepakowy, aż masa będzie gładka. Mieszaj mieszaninę mąki z masą jajeczną, aż będzie zwilżona; dodać żurawiny. Napełnij przygotowane foremki na muffiny do około 2/3 wysokości.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka wbita w środek muffinki będzie czysta, około 18 do 20 minut. Studzimy w foremkach przez 10 minut, a następnie wyjmujemy do całkowitego wystygnięcia na metalowej kratce.