Muffinki cytrynowo-rozmarynowe
Muffiny cytrynowo-rozmarynowe to wegetariański przepis na lakto ovo, składający się z 12 porcji. To śniadanie zawiera 175 kalorii, 4 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Za 25 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga skórki cytryny, masła, mleka i mąki. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 17%, to danie nie jest tak doskonałe. Wypróbuj minibabeczki cytrynowo-rozmarynowe, inspirowane skórką muffiny gryczane i otręby owsiane z rozmarynem i cytrynowe kruche ciastko z rozmarynem + spritzer z cytrusami i rozmarynem, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W rondlu wymieszaj mleko, rozmaryn i skórkę z cytryny. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać na małym ogniu przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól; odłożyć na bok. W drugiej misce ubij jajka, aż się spienią. Mieszaj mieszaninę masła, cukru i mleka, aż się połączą. Mieszaj z suchymi składnikami, aż zostaną zwilżone. Napełnij natłuszczone lub wyłożone papierem foremki na muffiny do dwóch trzecich wysokości.
Piec w temperaturze 375° przez 20-22 minut lub do momentu, aż wykałaczka będzie czysta. Studzimy przez 5 minut przed wyjęciem z formy na kratkę.