Morel Sformato
Morel Sformato może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz żółtka, mąka, masło, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Morel & Quinoa Faszerowana Wołowina Z Bourbonem Morel Pan Jus, Sformato, oraz Czekoladowe Sformato dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło Głębokie 3-do 4-filiżanki szklane lub ceramiczne naczynie do pieczenia. W żaroodpornej misce namocz Smalce we wrzącej wodzie, aż zmiękną, około 20 minut. Pocierać je, aby usunąć wszelkie ziarna, a następnie podnieść je i pokroić na 1-calowe kawałki.
Pozostaw płyn do namaczania na 5 minut, aby ziarno opadło na dno.
Wylać płyn, pozostawiając za sobą wszelkie ziarna i rezerwy.
W małym rondlu rozpuścić 4 łyżki masła na umiarkowanym ogniu. Wymieszaj mąkę, aby uzyskać pastę, a następnie ubijaj mleko, aż będzie gładkie. Doprowadzić do wrzenia, ubijając, a następnie dusić na małym ogniu, ubijając często, aż nie ma mącznego smaku, o 15 protokół. Doprawić solą i pieprzem, a następnie zeskrobać biały sos do średniej miski. Nacisnąć kawałek papieru woskowego bezpośrednio na powierzchnię sosu i odstawić.
Na małej patelni roztop pozostałe 2 łyżki masła.
Dodaj szalotka i gotować na małym ogniu, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 4 protokół.
Dodać Smalce, szczyptę soli i zarezerwowane moreli moczenie cieczy i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz jest zmniejszona o połowę, o 3 protokół.
Dodać śmietanę i dusić na małym ogniu, aż zostanie zmniejszona o dwie trzecie, o 5 protokół.
Do białego sosu dodać mieszaninę moreli i doprawić solą i pieprzem. Wmieszać żółtka i parmezan do wymieszania, a następnie zeskrobać mieszaninę do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Ustaw naczynie na małej patelni do pieczenia i wlej do patelni wystarczającą ilość gorącej wody, aby dotrzeć do połowy boku naczynia.
Przenieść patelnię do piekarnika i piec sformato przez około 45 minut, lub aż po prostu ustawić.
Wyjąć naczynie do pieczenia z patelni i odstawić na 5 minut. Uruchom nóż wokół boku naczynia i odwrócić sformato na talerzu.
Pokroić w kliny i podawać od razu.
Zrób to z wyprzedzeniem: sformato można przygotować w kroku 4 i schłodzić na noc, przykryć.
Piec schłodzone sformato przez dodatkowe 10 do 15 protokół.
Rekomendacja wina: czerwień oczyszczająca usta jest wspaniałym kontrastem z tym bogatym kremem. Wypróbuj Penfolds St. Henri Shiraz z Australii z 1994 roku lub prywatną winnicę Beaulieu Georges de Latour Cabernet Sauvignon z Kalifornii z 1994 roku.