Szybkowar Chili

Szybkowar Chili
Szybkowar chili wymaga około 50 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis serwuje 4 i kosztuje 3,93 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 838 kalorii, 97g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Sprawdza się jako dość drogie danie główne dla Super Bowl. 110 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś mielony kminek, olej arachidowy, paprykę chipotle w sosie adobo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Niskotłuszczowe Ciasto Z Okruchami (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na świetny wynik spoonacular 96%. Podobne przepisy są Szybkowar Chili, Szybkowar Soczewica Chili, oraz Szybkowar Dziczyzna Chili.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Umieścić mięso w dużej misce i wrzucić z olejem arachidowym i solą. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
MięsoMięso
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
3
Rozgrzej 6-kwartowy Szybkowar o dużym dnie na wysokim ogniu, aż będzie gorący.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzybkowarSzybkowar
4
Dodać mięso w 3 lub 4 partiach i brązowy ze wszystkich stron, około 2 minut na partię. Gdy każda partia jest rumiana, umieść mięso w czystej dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Gdy całe mięso jest rumiane, dodaj piwo do kuchenki, aby odgazować garnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiwoPiwo
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Zeskrobać rumiane kawałki z dna garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dodaj mięso z powrotem do szybkowaru wraz z salsą, chipsami tortilla, papryką chipotle, sosem adobo, pastą pomidorową, chili w proszku i mielonym kminkiem i wymieszaj, aby połączyć. Zablokuj pokrywę na miejscu zgodnie z instrukcjami producenta. Kiedy para zacznie syczeć z kuchenki, zmniejsz ciepło do niskiego, wystarczy, aby utrzymać bardzo słaby gwizdek. Gotować przez 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
Chipsy TortillaChipsy Tortilla
Chili W ProszkuChili W Proszku
Kminek MielonyKminek Mielony
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
SOS AdoboSOS Adobo
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzybkowarSzybkowar
8
Zdejmij z ognia i ostrożnie uwolnij parę.
9
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava z oceną 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Bladożółty ze złotymi pasemkami. Aromat o dobrej intensywności, Dojrzałe białe owoce, takie jak jabłko i brzoskwinia. Anyżowe nuty, Koper. Reminiscencje cukierni, drożdży i nut suchych kwiatów. Suszone orzechy. Jeden doświadcza pracy ponad pięciu lat starzenia się na osadzie.Na podniebieniu, szerokie na wejściu, pełne i kremowe na podniebieniu. Gruby i aksamitny. Suche białe kwiaty i aromaty owocowe wracają na podniebienie. Jego " dobra kwasowość zapewnia orzeźwiające i trwałe wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia42
Magazyn