Mocha Mousse Angel Food Cake z czekoladową bitą śmietaną
Mocha Mousse Angel Food Cake z czekoladową bitą śmietaną to bezglutenowe deser. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 403 kalorie. Ten przepis służy 8. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. 55 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka jednego pre-made Angel food cake dowolnego rodzaju, śmietana do ubijania, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Angel Food Cake z jagodami i bitą śmietaną, Angel Food Cake Z Truskawkami I Bitą Śmietaną, oraz Angel Food Cake With Heath Bar Bita Śmietana Lukier.
Instrukcje
Przygotuj ciasto Angel food zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Ochłoń. Ząbkowanym nożem pokrój go na trzy równe warstwy.Przygotuj mus. Wrzucamy wrzącą wodę do miski.
Dodać kawę i wymieszać do rozpuszczenia.
Dodaj krem z prawoślazu i ubijaj, aż się zmiksuje i będzie gładka. Złóż ubitą polewę.Ułóż 9-calową okrągłą patelnię springform z folią i umieść pierwszą warstwę ciasta z anielskim jedzeniem na patelni. Być może będziesz musiał go trochę zgnieść.
Na ciasto rozprowadzić około 1/2 musu z mocha. Wierzch drugą warstwą ciasta.
Dodaj pozostały mus z mokki. Wierzch z pozostałą warstwą angel food cake. Przykryć ciasto folią i całość włożyć do zamrażarki na około 3 godziny lub do frozen.As jak tylko włożysz ciasto do zamrażarki, śmiało i zacznij przygotowywać czekoladową bitą śmietanę, ponieważ mieszanka czekoladowa wymaga też trochę czasu na chłodzenie.
Cukier, kakao w proszku, mleko, kawa w proszku i śmietana z kamienia nazębnego ubić w misce miksera stojącego na gładką masę. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż dobrze schłodzone, około 1 godziny lub do 4.Ustaw miskę miksera z powrotem na mikserze i z mocowaniem trzepaczki, ubijaj na średnim poziomie, stopniowo dodając śmietanę. Kontynuuj bicie, zwiększając nieznacznie prędkość, aż sztywne szczyty zaczną się formować-uważaj, aby nie przesadzić.
Wyjmij zamrożone ciasto z zamrażarki i odblokuj boki patelni. Obrać folię i ustawić zamrożone ciasto na tacy ciasta.
Na całe ciasto rozprowadzić bitą śmietanę czekoladową. Będziesz miał mnóstwo czekoladowej bitej śmietany i możliwe, że nawet trochę zostało. Ciasto przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "