Miętowa Krówka Czekoladowa
Mint Chocolate Fudge to bezglutenowe przepis z 5 porcjami. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 67 g tłuszczu, oraz w sumie 1331 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz powłoki cukierników, ekstrakt z wanilii, półsłodkie chipsy czekoladowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Miętowa Krówka Czekoladowa, Krówka Czekoladowo-Miętowa, oraz Miętowa Krówka Czekoladowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia 8 lub 9 calowa kwadratowa patelnia z woskowanym papierem.
W ciężkim rondlu na małym ogniu rozpuść czekoladowe chipsy z 1 szklanką słodzonego skondensowanego mleka i wanilią.
Rozłóż połowę mieszanki do przygotowanej patelni; schłodzić 10 minut lub do twardości. Rezerwa pozostałą mieszaninę czekolady w temperaturze pokojowej.
W innym ciężkim rondlu na małym ogniu roztopić białą powłokę cukierniczą z pozostałym słodzonym skondensowanym mlekiem (mieszanina będzie gęsta.) Wymieszać ekstrakt z mięty pieprzowej i barwnik spożywczy.
Rozprowadzić tę mieszaninę na schłodzonej warstwie czekolady; schłodzić 10 minut, lub do jędrności.
Na warstwie miętowej rozprowadzić mieszaninę czekolady; schłodzić 2 godziny, lub do jędrności.