Mini naleśniki bakłażanowe z sosem Marinara
Mini bakłażan Crêpes z sosem Marinara może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 274 kalorie, 14g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś parmezan, sól, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), Klopsiki z bakłażana z sosem Marinara, oraz Frytki z bakłażanem w sosie Marinara.
Instrukcje
Obrać i pokroić bakłażany w plasterki o grubości 1/4 cala.
Umieścić w dużej misce; dodać wodę do pokrycia, i posypać solą.
Odcedzić bakłażan i osuszyć między ręcznikami papierowymi.
Brązowy bakłażan, partiami, w gorącym oleju na dużej patelni na średnim ogniu 1 minutę z każdej strony.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Ser ricotta wymieszać z 6 składnikami.
Umieść 1 łyżkę mieszanki w środku każdego plastra bakłażana i zwinąć.
Rozłóż połowę sosu Marinara na dnie lekko nasmarowane 13-x 9-calowe naczynie do pieczenia. Ułóż bakłażany rolki, szew stronie w dół, nad sosem; przykryć pozostałym sosem.
Piec w temperaturze 375 przez 25 minut.