Minestrone z kurczaka
Kurczak Minestrone to danie główne dla 4 osób. Za 3,41 USD za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 740 kalorii , 41 g białka i 21 g tłuszczu . Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka płatków pietruszki, jednodniowego chleba, piersi z kurczaka i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 60% , to danie jest dobre. Rosół warzywny i Minestrone — Le bouillon de légumes et la minestrone , Zupa z kurczakiem Minestrone i Gnocchi z kurczakiem Minestrone są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Przygotować zupę zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając cukinię i grzyby. W międzyczasie na dużej patelni smaż kurczaka na oleju przez 10-12 minut lub do momentu, aż przestanie być różowy. Wmieszać do zupy.
Na grzanki w dużej misce połącz masło i pietruszkę.
Dodaj kostki chleba i wrzuć do panierki. Ułożyć w jednej warstwie na nienatłuszczonej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 7-8 minut lub do złotego koloru, od czasu do czasu mieszając.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Minestrone w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Tenuta di Capraia Chianti Classico z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Tenuta di Capraia Chianti Classico
Chianti Classico Tenuta di Capraia to wino o optymalnej złożoności i strukturze. Rubinowoczerwony kolor z fioletowymi odcieniami. Aromat intensywny i bogaty, winny, owocowy. Przyjemne nuty wiśni, orzeźwiające i dobrze zrównoważone z nutami zintegrowanych, żywych tanin.