Melasa Gąbka Cukierki
Melasa Sponge Candy może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 1953 kalorie, 0g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 1. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz soda oczyszczona, krem z kamienia nazębnego, cukier, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sponge Candy, Candy Cane Kisses Chocolate Biszkopt, oraz Cukierki Cajeta (Cukierki Cynamonowe Do Żucia).
Instrukcje
Dno linii i boki 13-na 9-calowej patelni do pieczenia z folią, a następnie folią maślaną.
Cukier, wodę, masło i śmietanę z kamienia nazębnego zagotować w głębokim 3-litrowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie spłukać kryształy cukru pędzelkiem do ciast zanurzonym w zimnej wodzie. Gotować bez mieszania, aż syrop osiągnie temperaturę 129° (stopień twardości) na termometrze cukierkowym, około 10 minut.
Dodaj melasę (nie mieszaj) i gotuj bez zakłóceń, aż syrop osiągnie temperaturę 295°f (Faza twardego pęknięcia), od 4 do 5 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i przesiać sody oczyszczonej na syrop, a następnie ubijać do włączenia. (Należy zachować ostrożność: mieszanina będzie energicznie bąbelkować.)
Natychmiast wlać syrop do wyłożonej patelni do pieczenia i całkowicie ostudzić. Podnieś cukierki w folii z patelni, a następnie wyrzuć folię i rozbij cukierki na kawałki.
Candy utrzymuje, warstwowe między papierem woskowym w hermetycznym pojemniku, 1 miesiąc.