Meksykańska Zupa Dyniowa
Przepis meksykańska zupa z dyni jest gotowy w około 40 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 12g białka, oraz 2G tłuszczu. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne dla Jesień. Jeśli masz czosnek, cebula, dynia, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Meksykańska Zupa Z Dyni Przepis, Kremowa Meksykańska Zupa Z Dyni, oraz Zupa jamajska-wołowina i dynia smak tej zupy. Bądź odważny i spróbuj zupy z Karaibów.
Instrukcje
Podgrzać duży garnek. Podsmażyć większość cebuli (rezerwy kilka do dekoracji) na średnim ogniu, aż zmiękną; dodać czosnek i gotować przez około 1 minutę.
Dodać bulion, dynia, fasola chili, jalapeño, i ziemniaki. Wymieszać w oregano, cayenne, i kminek. Doprowadzić do wrzenia, a następnie wyłączyć na wolnym ogniu. Gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut lub aż ziemniaki będą miękkie.
Wyjąć z ognia i ostudzić przez 5 minut. Wymieszać z mlekiem sojowym, dodać sól do smaku, i podawać natychmiast przyozdobione kolendry lub pietruszki i cebuli (i dodatkowo pokrojone w kostkę jalapeño, w razie potrzeby).
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.