Mediterranean Mahimahi w pergaminie z kuskusem
Śródziemnomorskie Mahimahi w pergaminie z kuskusem to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 8,32 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 40g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 450 kalorii. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz cytryny, oliwki kalamatan, sok z cytryny, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Oliwa z oliwek-gotowane Mahimahi z śródziemnomorskim sosem pomidorowym, Łosoś Śródziemnomorski Gotowany W Pergaminie, oraz Kuskus Śródziemnomorski.
Instrukcje
W średnim rondlu zagotować 1 szklankę wody; stopniowo mieszać z kuskusem.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 5 minut. Puch z widelcem.
W dużej misce umieścić kuskus, pomidory i kolejne 6 składników (przez czosnek).
Dodaj 1 łyżkę oleju, 1/4 łyżeczki pieprzu i 1/4 łyżeczki soli do miski; wrzucić do połączenia. Odstawić.
Wytnij 4 (15 x 24 cale) kawałki pergaminu. Złożyć na pół w poprzek. Narysuj duże serce na pół na każdym kawałku, a fałda papieru jest środkiem serca.
Posypać obie strony filetów pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pozostałą 1 łyżeczkę pieprzu.
Umieścić 1 filet w pobliżu krotnie każdego kawałka pergaminu. Top każdy filet z 3 plastry cytryny; skropić 1 łyżeczka oleju na każdej porcji. Począwszy od górnej części serca, krawędzie fałd pergaminu, krawędzie uszczelniające z wąskimi fałdami. Przekręć końcówkę, aby szczelnie zabezpieczyć.
Umieścić opakowania na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 425 przez 12 minut.
Umieść na talerzach; rozetnij.
Podawać natychmiast z kuskusem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.