Małże Gotowane Na Parze
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na hor d ' oeuvre, więc wypróbuj małże gotowane na parze. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 363 kalorii, 30g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Za 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 98 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką wino, sok z cytryny, pietruszkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 10 minut. Z łyżką wynik 94%, to danie jest świetne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Małże A La Mariniere (małże gotowane na parze), Małże Gotowane Na Parze, oraz Małże Gotowane Na Parze.
Instrukcje
Opłucz małże pod zimną bieżącą wodą, szorując szczotką do warzyw. Odrzuć wszystkie z połamanymi skorupami.
Rozgrzej olej w garnku o pojemności od 6 do 8 litrów.
Podsmaż szalotkę, czosnek i tymianek, aby uzyskać podstawowy smak.
Dodaj małże i daj im dobry rzut.
Dodaj wino, sok z cytryny, bulion z kurczaka i płatki czerwonej papryki; przykryj garnek i gotuj na średnim ogniu przez 5 minut, aż małże się otworzą. Wrzuć pomidora, pietruszkę i masło, Odzyskaj garnek i gotuj na parze przez kolejną minutę, aby zmiękł. Pomidory powinny zachować swój kształt.
Podawać z dużą ilością grillowanego chleba czosnkowego, aby spuścić bulion.
Polecane wino: Riesling, Wino Różane, Muscadet
Riesling, wino różowe i Muscadet to świetny wybór dla małży. Muscadet to klasyczne połączenie, ale sprawdzi się wiele chrupiących, suchych białek. Jeśli małże są gotowane z pomidorami, wybierz różowe. Jeśli małże są po pikantnej stronie, spróbuj Rieslinga. Schloss Vollrads Riesling Spatlese z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Schloss Vollrads Riesling Spatlese
Klasyczny naturalny słodki Spatlese z ładną kwasowością i eleganckim, naturalnym cukrem resztkowym. Selektywne zbiory, delikatne przetwarzanie moszczu, systematyczne klarowanie, powolna fermentacja i staranne wykończenie to podstawy tego tradycyjnego Rieslinga Vollradsa.To wino doskonale komponuje się z kuchnią azjatycką ze względu na harmonię słodyczy i kwasowości. Również ciekawe kombinacje smakowe można uzyskać poprzez połączenie sera z niebieskimi żyłkami lub deseru owocowego.