Masło orzechowe-tarta miodowa z glazurą Ganache

Masło orzechowe-tarta miodowa z glazurą Ganache
Masło orzechowe-tarta miodowa z glazurą Ganache wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 342 kalorie, 6G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 12 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pod ręką mąkę uniwersalną, ciężką śmietanę do ubijania, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Masło orzechowe-tarta miodowa z glazurą Ganache, Babeczki bananowe z masłem orzechowym z bitą czekoladą Ganache z masłem orzechowym, oraz Babeczki z masłem orzechowym Creme z czekoladowym Ganache z masłem orzechowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Spray 9-calowy kwadratowy lub 10-calowy średnicatart patelnia z wyjmowanym dnem z nieprzywierającym sprayem. Mieszanka mąki, cukru isalt w procesorze 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodać masło irozmieszać, aż powstanie gruba okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
3
Dodaj jajko i 2 łyżeczki wody z lodem. Mieszaj do momentu powstania grudek, dodając więcej lodowatej wody przez łyżeczki do herbaty, jeśli są suche. Zbierz ciasto do kulki; spłaszczyć na kwadrat lub dysk (w zależności od kształtu patelni). Owinąć i schłodzić 1 godzinę. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Trzymane w napięciu. Lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowejprzed wyjściem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Rozwałkuj ciasto do kwadratu o wymiarach 11-12 cali lub okrągłego.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
5
Ciasto przełożyć na przygotowaną patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Odciąć wszystkie, ale 1/2 cala zwisu. Foldoverhang w, tworząc podwójne grube boki.Zamrozić do twardości, około 15 minut.Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
7
Upiec ciasto na złoty kolor, sprawdzając co 5 minut i naciskając dno, jeśli bulgotanie i tłoczenie podnosi się z tyłu widelca, jeśli ślizga się, około 28 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
8
Beat białka w małej misce untilfoamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Posmaruj trochę bieli na gorącej skórce, aby pokryć wnętrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
10
Piec 1 minutę dłużej. Spoko onrack. Zwiększyć temperaturę pieca do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1
Roztopić masło w ciężkich średnichsaucepan na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
2
Ubijamy cukier i sól, śmietanę i cukier. Doprowadzić do wrzenia toczenia, wirując panoccasionally. Gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
3
Ubić w 1 filiżance.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
4
Wlać nadzienie do skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
5
Piec tarta, aż nadzienie będzie bąbelkowaty, około 15 minut. Schłodzić na stojaku do 2 godzin; zamrozić 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
6
W średniej misce ubić cukier puder i peanutbutter, aż do wymieszania.Stopniowo ubić w 2 łyżki mleka, a następnie więcej przez łyżeczki do herbaty cienko; rozprowadzić równomiernie na nadzieniu orzechowym.Przechowywać w lodówce tart podczas przygotowywania glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Umieść czekoladę w średniej misce. Doprowadzić śmietanę do gotowaniaw małym rondlu; zalać czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
3
Rozłóż glazurę na tarcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
4
Posypać posiekane orzeszki ziemne wokół krawędzi.Chill tarta aż do zestawów glazury, co najmniej 1 hour.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód.Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
5
Odstawić w temperaturze pokojowej1 godzinę przed podaniem.
6
Używając końcówki małego noża, delikatnie poluzowaćpróść z patelni. Push up dno patelni, uwalniając tart.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Kwadratową tartę pokroić na pół i przeciąć każdą połowę w poprzek na 7 lub 8 plastrów lub pokroić okrągłą tartę w kliny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia2
Magazyn