Masło Jabłkowe
Need a bezglutenowa i wegańska przyprawa? Masło jabłkowe może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 15 i kosztuje 54 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz cydr jabłkowy, cukier, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 14%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Karmelowo-jabłkowy Dip sernikowy na # SundaySupper Autumn Apple Party dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz jabłka Honeycrisp, jabłka Granny Smith i cydr jabłkowy w dużym rondlu ze stali nierdzewnej lub emaliowanej; doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zmniejsza się o połowę, o 20 protokół.
Wymieszać cukier i sok z cytryny do mieszaniny jabłek; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i kontynuować gotowanie na wolnym ogniu, aż mieszanina jest bardzo gęsta, o 25 protokół.
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj masło jabłkowe do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Góra z pokrywkami i śrubami na pierścieniach.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia i opuścić słoiki do wrzącej wody za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aby doprowadzić poziom wody do co najmniej 1 cala powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 10 minut.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.