Marynowane Krewetki

Marynowane Krewetki
Marynowane krewetki to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 315 kalorii, 28g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 5,76 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz laskę cynamonu, kostki lodu, chrupiący chleb i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Marynowane Krewetki, Marynowane Krewetki, oraz Marynowane Krewetki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj ocet ryżowy, oliwę z oliwek, sok z cytryny, plasterki cytryny, plasterki cebuli, ząbki czosnku, liście laurowe, nasiona selera, nasiona gorczycy, gruba sól koszerna i czarny pieprz w dużej misce, aż sól się rozpuści. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Nasiona SeleraNasiona Selera
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Liście LauroweLiście Laurowe
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CytrynaCytryna
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Umieść 8 szklanek wody w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj grubą sól, liście laurowe, gałązki tymianku, czosnek, paprykę, nasiona gorczycy, ziele angielskie, nasiona selera, strąki kardamonu i laskę cynamonu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
KardamonKardamon
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Nasiona SeleraNasiona Selera
świeży Tymianekświeży Tymianek
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Liście LauroweLiście Laurowe
Ziele AngielskieZiele Angielskie
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
3
Dodaj krewetki; wymieszać, aby oddzielić. Gotować, aż skorupki zmienią kolor na różowy, około 2 minut. Używając dużego skimmera, przenieś krewetki na durszlak, aby spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
SkimmerSkimmer
4
Linia obramowana blachą do pieczenia warstwą kostek lodu. Krewetki Scatter na lodzie do ostygnięcia szybko, o 5 protokół. Obrać krewetki i devein, pozostawiając ogony nienaruszone.
Składniki, których będziesz potrzebować
LódLód
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Dodaj obrane krewetki do mieszanki wytrawiania; wymieszać, aby wymieszać. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny i do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
6
Za pomocą szczeliny łyżka, podnieś krewetki z mieszanki wytrawiania. Ułóż na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
7
Podawać z chrupiącym chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrupiący ChlebChrupiący Chleb
1
Taki specjalny posiłek zasługuje na bąbelkowy początek. Z krewetkami nalej szampana. Lubimy Franck Bonville NV Brut Slection (Francja, 30 USD), który jest owocowy z cytrusowymi i mineralnymi nutami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzampanSzampan
KrewetkiKrewetki

Składniki

11 funt cukinii,kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kardamonkardamon1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)nasiona seleranasiona selera3(zima)nasiona seleranasiona selera1Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigruba sól koszernagruba sól koszerna2(może być lub przeglądać)gruba sól koszernagruba sól koszerna8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyChrupiący chlebChrupiący chleb12świeże liście laurowe, grubo rozdarteświeże liście laurowe, grubo rozdarte2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokrojone w plasterki obrane ząbki czosnku (ok. 1 duża główka)pokrojone w plasterki obrane ząbki czosnku (ok. 1 duża główka)1cubeLódLód2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienkie plasterki cytrynycienkie plasterki cytryny2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny2(zima)do przyprawiania mięsado przyprawiania mięsa3(zima)do przyprawiania mięsado przyprawiania mięsa7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienkie plastry czerwonej cebulicienkie plastry czerwonej cebuli907Orzechy dowolne (posiekane)niegotowane krewetki duże w skorupkachniegotowane krewetki duże w skorupkach6gałązki świeżego tymiankugałązki świeżego tymianku10Tureckie liście lauroweTureckie liście laurowe7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet ryżowy niesezonowanyocet ryżowy niesezonowany2Średnia żółta cebula, posiekanamakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ziele angielskie całeziele angielskie całe1Głowanieobrana Cała główka czosnku, przecięta w poprzek na półnieobrana Cała główka czosnku, przecięta w poprzek na pół
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia26
Magazyn