Marynata Teriyaki
Przepis marynata Teriyaki jest gotowy w około 10 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Na 92 grosze za porcję, dostajesz marynatę, która serwuje 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 209 kalorii. Jeśli masz sos sojowy, wodę, mielony imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Marynata Teriyaki, Marynata Teriyaki, oraz Marynata Teriyaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz sos sojowy, wodę, brązowy cukier, imbir, czosnek, cebulę i sherry i dobrze mieszaj, aż cukier się rozpuści. Służy do marynowania mięsa lub warzyw.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Raats Original Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów