Marokański gulasz

Marokański gulasz
Gulasz Marokański to przepis bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo-wegetariański i wegański, składający się z 5 porcji. Jedna porcja zawiera 246 kalorii, 9 g białka i 4 g tłuszczu. Za 82 centy za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga mielonej kolendry, pomidorów z puszki, wody i mielonego kminku. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest idealna na jesień. Tylko nielicznym osobom ten hor d'oeuvre naprawdę się podobał. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 85%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Gulasz marokański, Wegetariański gulasz marokański i Marokański gulasz jagnięcy.

Instrukcje

1
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą smaż kalafior, marchewkę i cebulę na oleju przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodać cukinię, wodę, kminek, sól, kolendrę, cynamon, cayenne i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 5 minut. Wymieszaj fasolę garbanzo i pomidory; dusić jeszcze 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
W razie potrzeby podawaj z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Składniki

425Orzechy dowolne (posiekane)fasola garbanzo lub ciecierzyca, opłukana i osuszonafasola garbanzo lub ciecierzyca, opłukana i osuszona397Orzechy dowolne (posiekane)puszka pomidorów pokrojonych w kostkę, bez wodypuszka pomidorów pokrojonych w kostkę, bez wody31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcarrots, cut into 2-inch julienned stripscarrots, cut into 2-inch julienned strips200Orzechy dowolne (posiekane)kalafiorkalafior01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno5Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyRyż gotowany na gorąco, opcjonalnieRyż gotowany na gorąco, opcjonalnie5Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyRyż gotowany na gorąco, opcjonalnieRyż gotowany na gorąco, opcjonalnie5Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyRyż gotowany na gorąco, opcjonalnieRyż gotowany na gorąco, opcjonalnie01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cynamon mielonycynamon mielony11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kolendra mielonakolendra mielona11 funt cukinii,kminek mielonykminek mielony21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1( bakłażany)cebula, ćwiartka i cienko pokrojonacebula, ćwiartka i cienko pokrojona01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej124Orzechy dowolne (posiekane)cukinia w plasterkachcukinia w plasterkach

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to moje ulubione wina Stew. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz spróbować wina Grgich Hills Estate Cabernet Sauvignon. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 68 dolarów za butelkę.
Wino Grgich Hills Estate Cabernet Sauvignon
Wino Grgich Hills Estate Cabernet Sauvignon
Złożone aromaty czarnej porzeczki, goździków i mokki uzupełnione są lukrecją. Jego pełne, bogate odczucie w ustach przenosi te smaki, zapewniając długi, utrzymujący się finisz.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia57
Magazyn