Marokańska Jagnięcina Tagine
Marokańska jagnięcina Tagine jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 1393 kalorii, 65g białka, oraz 88 g tłuszczu. Na $7.3 za porcję, ten przepis Pokrowce 69% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, sok pomidorowy, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać daty można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy Z Daktylami jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 41 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Marokańska Jagnięcina Tagine, Marokańska Jagnięcina Tagine, oraz Marokański Klopsik Jagnięcy Tagine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni.
Umieść cayenne, pieprz, papryka, imbir, kurkuma i cynamon w małej misce i wymieszać.
Umieścić jagnięcinę w dużej misce i wrzucić 1/2 mieszanki przypraw.Przykryć i pozostawić na noc.
W dużym naczyniu żaroodpornym rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek i 1 łyżkę oleju arganowego.
Dodać startą cebulę i pozostałą mieszankę przypraw i gotować na delikatnym ogniu przez 10 protokół.
Dodaj rozgnieciony czosnek w finale 3 minutes.In oddzielną patelnię, rozgrzać olej i brązową jagnięcinę ze wszystkich stron.
Dodaj do naczynia żaroodpornego.Deglaze patelni z 1/4 kufel soku pomidorowego i dodać, że do naczynia żaroodpornego, jak również.
Dodaj pozostały sok pomidorowy, posiekane pomidory, morele, daktyle, rodzynki, szafran, bulion jagnięcy i miód do naczynia żaroodpornego.Doprowadzić do wrzenia, przykryć i umieścić w piekarniku lub powolnej kuchence 2 1/2-3 godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie.
Podawać z kuskusem lub ryżem i polewać ziołami.