Marmolada Meyer Lemon

Marmolada Meyer Lemon
Meyer Lemon Marmolade to przyprawa, która serwuje 60. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i przyjazny dla fodmap przepis ma 83 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cytryny, wodę, cukier granulowany i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. 463 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Marmolada Meyer Lemon, Marmolada Meyer Lemon Ginger, oraz Meyer Marmolada Cytrynowa, Imbirowa I Miętowa.

Instrukcje

1
Przygotowanie owoców
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
2
1 Wyczyść cytryny. Odrzuć wszelkie, które są spleśniałe lub uszkodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1
Wytnij 1/4 cala od końców cytryn. Pracując pojedynczo, stań z cytryną na końcu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
2
Cytrynę przeciąć na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
3
Każdą cytrynę pokroić na pół na kilka segmentów, wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
4
Podczas cięcia cytryn na segmenty, jeśli możesz, ściągnij odsłonięte membrany. Po prostu weź te, do których łatwo się dostać, zignoruj resztę. Kiedy dotrzesz do ostatniego segmentu, odetnij rdzeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
5
Usuń wszystkie nasiona z segmentów. Zastrzegamy nasiona i wszelkie usunięte membrany lub pestki. Będziesz ich potrzebował do produkcji pektyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
6
Każdy segment cytryny pokroić w poprzek na równe kawałki, aby małe trójkąty skórki cytryny i miąższu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I CzerwonyBarwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I Czerwony
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
7
3 umieść nasiona, membrany, Pestki w gazie lub torbie muślinowej: wszystkie nasiona, membrany i pestki, które usunąłeś z cytryn, umieść w torbie zrobionej z dwóch warstw gazy lub muślinowej galaretki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
8
Pierwszy etap gotowania
9
Do dużego, szerokiego garnka włożyć segmenty cytryny i wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
10
5 Bezpieczna torba pektynowa: 
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
11
Umieść torebkę pektynową w garnku z miąższem owocowym i przymocuj do uchwytu do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
12
6 gotować, aż skórki będą miękkie: doprowadzić mieszaninę do silnego wrzenia na dużym ogniu.
13
Gotować, odsłonięte, przez około 25-35 minut, aż skórki będą miękkie i ugotowane. (Jeśli zbyt dużo wody odparuje z wrzenia i skórki zaczną przyklejać się do dna patelni, dodaj trochę więcej wody z powrotem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
14
Przetestuj jeden z kawałków skórki cytrynowej, jedząc go. Powinien być bardzo miękki. Jeśli nadal jest żucia, zachować gotowanie do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I CzerwonyBarwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I Czerwony
15
Zdjąć z ognia.
16
Wyjmij torebkę pektynową, umieść torebkę pektynową w misce i pozostaw do ostygnięcia, aż będzie wygodna w dotyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
17
Dodaj pektynę i cukier
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
18
8 wyciśnij pektynę z worka pektynowego: gdy worek pektynowy ostygnie do punktu, w którym możesz sobie z nim poradzić, jeśli chcesz, wyciśnij go jak play-doh, aby wyodrębnić dodatkową pektynę. Nie jest to konieczne, ale pomoże zapewnić dobry zestaw. (Lubię nosić rękawiczki typu lateksowego do tej części.) Powinieneś być w stanie uzyskać łyżeczkę lub dwie Więcej z torby. Ma konsystencję kwaśnej śmietany. Zwróć tę pektynę na patelnię z mieszaniną cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
PektynaPektyna
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
19
Dodaj cukier: odmierz cukier i dodaj go do patelni z mieszaniną cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
20
Drugi etap gotowania
1
Podgrzać mieszankę galaretki na średnim poziomie i doprowadzić ją do szybkiego wrzenia, mieszając od czasu do czasu, upewniając się, że nic nie przykleja się do dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Po tym, jak galaretka najpierw się zagotuje, znacznie się spieni. dlatego musisz użyć dużego garnka i upewnić się, że zwracasz uwagę i obserwujesz cały proces. Wymieszaj drewnianą łyżką, aby przywrócić pianę. Jeśli robi się zbyt wysoka, obniż temperaturę, aby nie przepełniła garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Zabezpiecz termometr cukierkowy z boku patelni lub sprawdź temperaturę galaretki za pomocą natychmiastowego termometru odczytu. Marmolada może trwać od 20 do 35 minut lub tak, aby być gotowe do wylania. Po około 15 minutach zacznij często sprawdzać temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
11 Test, aby sprawdzić, czy marmolada jest w zadanym punkcie: istnieją dwa sposoby, aby sprawdzić, czy marmolada jest gotowa do wylania do słoików: mieszanina osiągająca temperaturę 218-220 ° F (6-8°f powyżej temperatury wrzenia na wysokości) lub umieszczenie jej trochę na schłodzonej płytce "marszczenie się" po naciśnięciu jej czubkiem palca. Odchodzę od testu zmarszczek. Jeśli próbka galaretki się zmarszczy, jest gotowa. Używam termometru, aby pomóc mi ocenić, kiedy zrobić test zmarszczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
5
W celu wykonania testu zmarszczek włóż małą płytkę do zamrażarki. Ponieważ temperatura galaretki osiąga 103°, rozpocznij testowanie, umieszczając niewielką ilość gorącej galaretki na schłodzonej płycie. Jeśli galaretka rozprzestrzenia się i natychmiast rozrzedza, nie jest gotowa. Jeśli utrzyma swój kształt, jak żółtko, to dobry znak. Dociśnij do niego czubkiem palca. Jeśli próbka galaretki w ogóle się zmarszczy, nadszedł czas, aby zdjąć galaretkę z ognia i wylać ją do słoików.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
6
Kiedy używasz termometru cukierkowego lub termometru do odczytu insta, aby sprawdzić temperaturę mieszanki, upewnij się, że sonda nie dotyka dna patelni. Upewnij się, że wgłębienie na sondzie (przy nowoczesnych termometrach candy jest to około półtora cala od dna sondy) jest faktycznie otoczone mieszaniną. Może to oznaczać, że trzeba przechylić patelnię na jedną stronę, aby pokryć sondę wystarczająco, aby uzyskać dobry odczyt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Canning
8
12 wysterylizować słoiki do konserw: podczas gdy marmolada jest w drugim etapie gotowania, wypłucz słoiki do konserw, osusz je i umieść je, bez pokrywek, w piecu o temperaturze 93°. Powinny być w piekarniku co najmniej 10 minut przed użyciem. To nie tylko sterylizuje słoiki, ale pomaga utrzymać je przed pękaniem z różnicy temperatur po dodaniu do nich gorącej mieszaniny galaretki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
13 wysterylizuj pokrywki: gdy zbliża się czas na marmoladę, zagotuj trochę wody w dzbanku do herbaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CzajniczekCzajniczek
10
Umieść pokrywki słoika w szklanej lub ceramicznej misce i zalej je wrzącą wodą, aby wysterylizować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
14 Marmolada kadzi do sterylizowanych słoików: gdy galaretka osiągnie 218-220°F lub jej" pomarszczony " etap, Usuń galaretkę z ognia. Ostrożnie kadzi galaretkę do słoików, pozostawiając 1/4 cala miejsca na głowę w górnej części słoików dla uszczelnienia próżniowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
12
15 czystych obręczy, zabezpiecz pokrywkami i pierścieniem słoika: wytrzyj obręcz czystym, mokrym ręcznikiem papierowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
13
Umieść pokrywę na słoiku, zabezpieczając pierścieniem słoika. Pracuj szybko.
14
16 pozostaw słoiki do ostygnięcia i zapieczętuj: pozostaw słoiki na noc. Usłyszysz, jak wydają dźwięk trzaskania, gdy tworzy się uszczelnienie próżniowe.
15
Nawet jeśli galaretka nie jest jędrna, gdy wchodzi do słoika (nie powinna być), powinna się jędrnie, gdy się ochładza.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje60
Ocena Zdrowia0
Magazyn