Marchew Klonowa i orzechowa
Klon & marchew pekan zajmuje mniej więcej 50 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 115 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 59 centów za porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga marchewki, oliwy z oliwek, syropu klonowego i orzechów pekan. 68 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Muffinki klonowe z klonową glazurą (Low Carb), Klon i tosty Pecan Pie z Klon bitą śmietaną, oraz Klon Pecan Blondies z sosem maślanym Klon.
Instrukcje
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Możesz to zrobić, gdy Indyk odpoczywa.
Marchewkę wyłożyć na dużą blachę do pieczenia, wymieszać z oliwą i dużą ilością soli, a następnie rozprowadzić równą warstwą. Przykryć folią i piec 10 min, następnie zdjąć folię i gotować jeszcze 20 min.
Skropić syropem i rozsypać orzechy, a następnie powrócić do piekarnika na ostatnie 10 minut, aż marchewka będzie miękka i złocista, a pekany upieczone.