Makrela Teriyaki z pikantną sałatką ogórkową
Przepis Teriyaki makrela z pikantną sałatką ogórkową może być wykonany w około 20 minut. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.5 za porcję. Jedna porcja zawiera 500 kalorii, 41g białka, oraz 14g tłuszczu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Udaj się do sklepu i odbierz dymkę, cukier, ogórek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Niewiele osób lubiło to danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest niesamowite. Makrela z sałatką ogórkową, Wędzona Makrela, Ogórek I Sałatka Ziemniaczana Z Sosem Musztardowym, oraz Pikantna Sałatka Z Ogórków są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Makrelę włożyć do płytkiego naczynia, zalać marynatą i rozsypać połową dymki. Odstawić.
Ryż przekładamy na patelnię, przykrywamy koniuszkiem palca wodą, doprawiamy solą, a następnie doprowadzamy do wrzenia. Wyłączyć ogień, wymieszać, następnie przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, aż cała woda zniknie. Zdejmij ciepło, przykryj i pozostaw do pary na 5 minut.
Ogórek wymieszać z pozostałą cebulą, liśćmi szpinaku i fasolą. Wymieszać cukier i ocet z odrobiną przypraw. Wyjmij rybę z marynaty i połóż na 2 talerzach.
Skropić więcej marynaty z naczynia, jeśli chcesz. Łyżka ryżu obok, następnie wrzucić sałatkę z dressingiem i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Sparkling Rose, Viognier
Makrele można łączyć z Pinot Grigio, Sparkling rosé i Viognier. Silnie aromatyzowane, tłuste ryby, takie jak makrela, dobrze łączą się z tymi chrupiącymi winami białymi i winem musującym, nawet różowym. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.