Makrela Teriyaki z pikantną sałatką ogórkową

Makrela Teriyaki z pikantną sałatką ogórkową
Przepis Teriyaki makrela z pikantną sałatką ogórkową może być wykonany w około 20 minut. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.5 za porcję. Jedna porcja zawiera 500 kalorii, 41g białka, oraz 14g tłuszczu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Udaj się do sklepu i odbierz dymkę, cukier, ogórek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Niewiele osób lubiło to danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest niesamowite. Makrela z sałatką ogórkową, Wędzona Makrela, Ogórek I Sałatka Ziemniaczana Z Sosem Musztardowym, oraz Pikantna Sałatka Z Ogórków są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Makrelę włożyć do płytkiego naczynia, zalać marynatą i rozsypać połową dymki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
MakrelaMakrela
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
2
Ryż przekładamy na patelnię, przykrywamy koniuszkiem palca wodą, doprawiamy solą, a następnie doprowadzamy do wrzenia. Wyłączyć ogień, wymieszać, następnie przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, aż cała woda zniknie. Zdejmij ciepło, przykryj i pozostaw do pary na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Ogórek wymieszać z pozostałą cebulą, liśćmi szpinaku i fasolą. Wymieszać cukier i ocet z odrobiną przypraw. Wyjmij rybę z marynaty i połóż na 2 talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4
Skropić więcej marynaty z naczynia, jeśli chcesz. Łyżka ryżu obok, następnie wrzucić sałatkę z dressingiem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Polecane wino: Pinot Grigio, Sparkling Rose, Viognier

Makrele można łączyć z Pinot Grigio, Sparkling rosé i Viognier. Silnie aromatyzowane, tłuste ryby, takie jak makrela, dobrze łączą się z tymi chrupiącymi winami białymi i winem musującym, nawet różowym. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Esperto Pinot Grigio
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn