Makrela i pieczarki mielone Escabeche
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Minted makrela i grzyby Escabeche może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 571 kalorii, 36g białka, oraz 41 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.5 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz nasiona kolendry, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Makrela Hiszpańska Escabèche, Kotlety wieprzowe marynowane z pieczarkami i Roztrzepanymi ziemniakami, oraz Escabeche.
Instrukcje
Rybę osuszyć i doprawić 1/2 łyżeczki soli i pieprzu, następnie zagotować w mące, wytrząsając nadmiar.
Podgrzać 3 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na dużym ogniu, aż się połyska. Gotować ryby, skórka w dół pierwszy, obracając raz, aż gotowane przez, chrupiące, i złoty po obu stronach, 3 do 4 minut w sumie.
Przenieść ryby do dużego naczynia do pieczenia (Nie aluminium) i wytrzeć patelnię.
Dodaj pozostałe 1/2 Puchar oleju na patelni i gotować cebulę na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 3 do 4 protokół.
Dodać grzyby, kolendrę, płatki czerwonej papryki, skórkę i 1/2 łyżeczki soli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby będą złote, około 5 minut. Wymieszać wermut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z octem i sokiem z cytryny, a następnie zalać rybą. Schłodzić do temperatury pokojowej, około 30 minut.
Przenieś rybę na talerze. Miętę wymieszać z mieszaniną grzybów i łyżką na rybę.
Podawać w temperaturze pokojowej.
Escabeche można marynować, schłodzone, 1 dzień.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.