Makaroniki orzechowo-migdałowe z pomarańczą Semifreddo

Makaroniki orzechowo-migdałowe z pomarańczą Semifreddo
Makaroniki z orzechami laskowymi i migdałami z pomarańczowym Semifreddo mogą być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 507 kalorii, 10g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,61 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać orzechy laskowe, wino, skrobia ziemniaczana, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone), Czekoladowe Fondue z kandyzowaną skórką pomarańczową, malinami i migdałowymi Makaronikami, oraz Makaroniki Z Orzechami Laskowymi W Czekoladzie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 93°. wyłożyć dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Narysuj lub ślad 12 (3-calowy) koła 1 cal od siebie na pergaminie i odwrócić papier na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Białka umieścić w metalowej misce ustawionej na patelni z gotującą się wodą i delikatnie ubijać stale, aż ledwo ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
3
Wyjąć miskę z ognia i ubić białka ze szczyptą soli z mikserem elektrycznym, aż po prostu trzymać miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj 1/2 szklanki drobnego cukru, ubijając, aż białka po prostu utrzymają sztywne, błyszczące szczyty. Złóż pozostałe 1/4 szklanki cukru, następnie orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
OrzechyOrzechy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Przełożyć bezę do woreczka i wyłożyć 12 rund bezy wewnątrz narysowanych kółek na pergaminie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
5
Piec w środku piekarnika do wyschnięcia w dotyku i chrupiące, o 1 1/2 godziny. Jeśli makaroniki nie są chrupiące po 1 1/2 godziny, wyłączyć piekarnik i odstawić w piekarniku 30 do 40 minut więcej. Obrać makaroniki z pergaminu i przenieść do stojaka do ostygnięcia (makaroniki mogą przyklejać się, jeśli ostygną na papierze).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Drobno zetrzeć tyle skórki z pomarańczy, aby zmierzyć 1 1/2 łyżeczki. Wycisnąć 2 szklanki soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
2
Żółtka, cukier i skrobię ziemniaczaną ubić w 1-litrowym rondlu. Stopniowo dodawać sok, ubijając do gładkości. Gotować na umiarkowanym ogniu, ubijając stale, aż zgęstnieje i rejestruje 77° na termometrze natychmiastowego odczytu, 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
SokSok
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wlać przez bardzo drobne sito do metalowej miski i wymieszać ze skórką. Ustaw miskę w większej misce z lodem i zimną wodą i mieszaj od czasu do czasu, aż mieszanina ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Zamrozić w maszynie do lodów, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
LódLód
5
Rozłóż półfabrykaty na płaskiej (dolnej) stronie 6 makaroników, a na górze Pozostałe makaroniki, płaskie boki w dół. Owiń każdy w folię i zamrozić, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Skórkę z pomarańczy Usuń obieraczką do warzyw, a następnie usuń ze skórki biały pestkę. Julienne zest. Wycisnąć 1 łyżkę soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
2
Przykryć skórkę zimną wodą w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Odcedzić na sicie i spłukać pod zimną wodą. Pat dry.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
4
Gotuj cukier w suchym 1-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, bez zakłóceń, aż zacznie się topić. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier stopi się w głęboki złoty karmel.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Podczas gotowania karmelu w małym rondelku zagotuj Wino i skórkę. Patelnię karmelową przechylić i ostrożnie wlać wino ze skórką (karmel stwardnieje i energicznie paruje). Gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż karmel się rozpuści. Wymieszać z sokiem pomarańczowym i cytrynowym, następnie ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
PomarańczowyPomarańczowy
CytrynaCytryna
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
6
Niech wypełnione makaroniki zmiękczyć 20 do 25 minut w temperaturze pokojowej, a następnie podawać z syropem winnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
WinoWino
1
* Makaroniki nadziewane można zamrażać do 2 dni.* Syrop winny można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
WinoWino
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn