Makaron z serem i homarem

Makaron z serem i homarem
Lobster Mac and Cheese to danie główne dla 8 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten przepis na pescatarian zawiera 1068 kalorii, 55 g białka i 63 g tłuszczu na porcję. Za 7,76 USD za porcję ten przepis pokrywa 37% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis polubiło 351 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką makaron łokciowy, bułkę tartą, olej roślinny i kilka innych składników, dasz radę. Wielu osobom bardzo smakowało to amerykańskie danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał wynik 88%, co jest wynikiem doskonałym. Makaron z homarem i serem, makaron z homarem i serem oraz makaron z homarem i serem są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Kuchenny Lub Sznurek RzeźniczySznurek Kuchenny Lub Sznurek Rzeźniczy
3
Do dużego garnka z wrzącą, osoloną wodą wlać olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Uncji Tia Maria1/2 Uncji Tia Maria
8 Fioletowych śliwek, Wypestkowanych I Grubo Posiekanych8 Fioletowych śliwek, Wypestkowanych I Grubo Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciepły Syrop CzekoladowyCiepły Syrop Czekoladowy
4
Dodaj makaron i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, od 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(pakowany) Drobno Starty Parmezan(pakowany) Drobno Starty Parmezan
5
Dobrze odcedź.
6
W międzyczasie w małym rondlu podgrzej mleko, ale nie gotuj. W dużym garnku rozpuść 6 łyżek masła i dodaj mąkę. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty, mieszając trzepaczką. Wciąż ubijając, dodaj gorące mleko i gotuj jeszcze przez minutę lub dwie, aż masa zgęstnieje i będzie gładka. Zdejmij z ognia, dodaj Gruyere, Cheddar, 1 łyżkę soli, pieprz i gałkę muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka Białej Kukurydzy (odsączonej)1 Puszka Białej Kukurydzy (odsączonej)
GruyereGruyere
1-1/4 Szklanki Miniaturowych Półsłodkich Kawałków Czekolady, Podzielone1-1/4 Szklanki Miniaturowych Półsłodkich Kawałków Czekolady, Podzielone
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
– 3 Ząbki Czosnku, Posiekane– 3 Ząbki Czosnku, Posiekane
1 1/8 W. Biały Cukier1 1/8 W. Biały Cukier
, Takie Jak Olej Rzepakowy, Takie Jak Olej Rzepakowy
żółta Cebula, Grubo Pokrojona W Równe Kawałkiżółta Cebula, Grubo Pokrojona W Równe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szybko Rosnące Suche DrożdżeSzybko Rosnące Suche Drożdże
10 Uncji Dżemu Malinowego10 Uncji Dżemu Malinowego
Ciepły Syrop CzekoladowyCiepły Syrop Czekoladowy
7
Dodaj ugotowany makaron i homara i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
Falbaniaste WykałaczkiFalbaniaste Wykałaczki
8
Umieścić mieszaninę w 6–8 osobnych naczyniach do zapiekania.
9
Rozpuść pozostałe 2 łyżki masła, połącz je ze świeżą bułką tartą i posyp po wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta świeżaBułka Tarta świeża
1-1/4 Szklanki Miniaturowych Półsłodkich Kawałków Czekolady, Podzielone1-1/4 Szklanki Miniaturowych Półsłodkich Kawałków Czekolady, Podzielone
10
Piec przez 30 do 35 minut lub do momentu, aż sos zacznie bulgotać, a makaron zarumieni się na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Glazura śliwkowa, 1 Szklanka Zarezerwowana (przepis Powyżej)Glazura śliwkowa, 1 Szklanka Zarezerwowana (przepis Powyżej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Kuchenny Lub Sznurek RzeźniczySznurek Kuchenny Lub Sznurek Rzeźniczy

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to świetny wybór na homara. Chablis doskonale komponuje się z homarem, ale chardonny z innych regionów też będzie strzałem w dziesiątkę. Barefoot Bubbly Pink Moscato z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Boso, musujące różowe Moscato
Boso, musujące różowe Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty o wybuchowych aromatach i smakach. Najlepiej smakuje schłodzony (36-40 stopni F), ten musujący ma aromat i smak jaśminu i mandarynki uzupełniony czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym finiszem!
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia29
Magazyn