Makaron z pięcioma świeżymi ziołami
Makaron z pięcioma świeżymi ziołami to Wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz pietruszkę, bulion drobiowy o mniejszej zawartości sodu, oliwę z oliwek extravirgin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makaron ze świeżymi pomidorami i ziołami, Makaron z pesto i świeżymi ziołami, oraz Makaron z rakami i świeżymi ziołami.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz; odcedzić.
Dodaj 2 łyżeczki oliwy z oliwek, bazylii, oregano, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu do gorącego makaronu, i dobrze wymieszać.
Podgrzać pozostałe 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj pomidory i czosnek; smażyć 2 protokół.
Dodać szczypiorek i tymianek; smażyć 1 dodatkową minutę lub aż pomidory są lekko zwęglone i skórki są po prostu zaczynają pękać.
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Gotować na dużym ogniu 1 minutę.
Do makaronu dodać mieszankę pomidorową i natkę pietruszki; delikatnie wymieszać.
Posypać serem; podawać od razu.