Makaron z Pecorino i pieprzem
Makaron z Pecorino i pieprzem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 777 kalorii, 35g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz dojrzały ser pecorino, liście pietruszki, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron pełnoziarnisty z Pecorino i pieprzem, Dip Cytrynowy, Pieprzowy I Pecorino, oraz Bucatini z pancettą, Pecorino i pieprzem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść ziarna pieprzu w moździerzu i tłucz i zmiażdż je, aż do uzyskania mieszaniny grubych i drobnych bitów. (Można je również zmielić w małym młynku do żywności lub młynku do kawy.) Odstawić.
Napełnij duży, ciężki garnek wodą i zagotuj na dużym ogniu.
Dodać 1 łyżkę soli i makaron i gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aż al dente. Chochla 1 szklanka wody do gotowania makaronu do szklanki miarki i rezerwy go.
Szybko odcedzić makaron w durszlaku i wrócić makaron do garnka z dużą ilością wody makaronu nadal kapie.
Pracując szybko, przy bardzo niskim ogniu, wrzuć makaron z 1/2 szklanki startego Pecorino, zmiażdżonymi pieprzem, śmietaną, masłem, natką pietruszki i 1 łyżeczką soli, stale podrzucając. Jeśli makaron wydaje się suchy, dodaj trochę zarezerwowanej wody do gotowania. Off ciepła, wrzucić w pozostałych 1/2 Puchar Pecorino.
Podawać natychmiast z dużą miską dodatkowo startego Pecorino do posypania.